Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!

Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!
Do Lidické od kruháče neodbočujte, je to zakázáno!

 

"Můžete prosím zjistit, jak je to s odbočováním z kruhové křižovatky u Petrského kostela na Lidickou ulici ke strojnické škole?," napsala do redakce paní Alena.

"Byla jsem docela v šoku, když mi několikrát - zejména v souvislosti se zavřením Dolní - doslova před nosem prosvištělo auto. Podle značení na silnici nějak nedovedu odhadnout, zda je tam souvislá čára, nebo přerušovaná. Značka zákazu odbočení tam také není, protože zřejmě nikdo nepředpokládá, že by hned za výjezdem mohl někdo odbočit křížem přes vozovku," doplnila dotaz paní Alena.Na místě samém jsme nejen zjistili, že čáry jsou tam skutečně obě, ale podařilo se nám vyfotit i vůz, který v tomto místě odbočoval. Redakce zaslala dotaz na odbor dopravy prostějovského magistrátu. Odpověď byla jednoznačná. "Čára je plná a nesmí se přes ni přejíždět," sdělili na magistrátu. Zcela jistě by ale nebylo od věci, aby příslušní pracovníci Správy a údržby silnic ono nepřehledné značení přemalovali. (ber)

Komentáře

re: Značka tam je - přikázaný směr jízdy - buď na Wolkerku nebo vpravo po kostkách.......

Žádná značka o přikázaném směru, pouze značka vyznačující směr objíždění ostrůvku. A značka o jednosměrné komunikaci ( po kostkách ).

 

re: Jenže tam ta plná čára není...je tam nějaké harakiri na cestě..ani plná ani přerušováná, lépe řečeno, je tam obojí..

Ano přesně tak, obě čáry a je naprosto zjevné a jasné, že ta přerušovaná je novější, tudíš platná :P A pokud tam má být zákazm tak tam opravdu chybí značka o zákazu odočení, nebo značka přikazující směr jízdy. Není tam ani jedna z nich.

Jenže tam ta plná čára není...je tam nějaké harakiri na cestě..ani plná ani přerušováná, lépe řečeno, je tam obojí...Značka tam žádná není - zákaz odbočení tam není, a co není zakázáno, je povoleno. Takže tak.

..ale pokud se nepletu, tak dop. značka přikázaný směr tam není.....jen plná čára....

Značka tam je - přikázaný směr jízdy - buď na Wolkerku nebo vpravo po kostkách..... Případný spor s policií je předem prohraný a absolutně nemá smysl se dohadovat, natož to hnát soudní cestou.

Dříve tam zákaz odbočení byl. Od doby kdy je tam kruhový objezd, značka tam není. Bohužel pro tebe jakýkoliv soudní spor by jsi vyhrál pouze v době, kdy by byl na vozovce sníh. Z obecné úpravy provozu na pozemních komunikacích vyplívá, že přes plnou čáru se smí přejíždět pouze na místo (nebo z místa ležícího mimo poz. kom.) ležící mimo pozemní komunikaci, v opačném případě se jedná o zákaz odpočení, či předjíždění

Značka tam je - přikázaný směr jízdy - buď na Wolkerku nebo vpravo po kostkách........ Případný spor s policií je předem prohraný a nemá smysl se dohadovat, natož to hnát soudní cestou.

A v zimě, když bude na cestě sníh, je čára jaká? Má tam být značka zákaz odbočení, ta tam není, tedy bych neplatil žádnou pokutu, a klidně šel i soudní cestou. Jezdím a jezdit tam budu, zákaz odbočení tam není.

Poslat nový komentář