Dojíždíte z Prostějova do Olomouce? Od července vám bude stačit jeden lístek na vlak i tramvaj

Dojíždíte z Prostějova do Olomouce? Od července vám bude stačit jeden lístek na vlak i tramvaj
ilustrační foto

 

Od 1. července budou moci cestující na trati Olomouc – Prostějov – Nezamyslice využít jediný lístek na vlak, tramvaj i autobus. 

"Cílem integrace vlakové dopravy a MHD v krajském městě je podpořit využívání hromadné dopravy oproti dopravě individuální,“ uvedl primátor Olomouce Antonín Staněk. Pokud je cestování hromadnými dopravními prostředky jednodušší a levnější, jeho využití ze strany občanů přirozeně roste. Zároveň však samotný projekt nesmí být prodělečný, a proto každému rozhodnutí předchází rozsáhlé výzkumy. "V březnu se uskutečnil na dalších vybraných tratích dopravní průzkum, zaměřený na to, jak cestující z vlaků využívají v Olomouci a Prostějově MHD. Na základě výsledků tohoto průzkumu se přikročilo k dalšímu rozšíření systému o dvě tratě, a to 275 Olomouc – Drahanovice a číslo 301 Olomouc – Prostějov – Nezamyslice," popsal Staněk.

Cestující pouze požádá o příslušnou jízdenku v některém z prodejních míst, tedy v železničních stanicích, ve vlacích u průvodčího a v prodejnách Dopravního podniku města Olomouce. (red)

Poslat nový komentář