Motoristé, obrňte si nervy. Dělníci se vrhnou na silnice

Motoristé, obrňte si nervy. Dělníci se vrhnou na silnice
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Pevné nervy si  musí připravit řidiči jezdící po silnicích v Olomouckém kraji. Na mnoha místech je totiž kvůli opravám čekají kolony, někde pak dokonce budou muset vyrazit po objížďce. Silničáři budou opravovat klíčové krajské silnice i dopravní tepny v Olomouci, Přerově a Prostějově.

V letošním roce, kdy se silnice v regionu proměnily v jedno obří staveniště s rekordními devíti desítkami oprav - a to bez započítání oprav kanalizací ve 40 obcích, jich totiž nemalá část zasahuje i do léta. A některá dopravní omezení budou velmi citelná.

R46 i R35 se opravuje

Dopravní komplikace ovšem čekají i na několika krajských dopravních tepnách, například na rychlostních silnicích R46 a R35. Na R35 na obchvatu Olomouce začnou od 12. července opravy povrchu, a doprava proto bude v každém směru svedena do jednoho pruhu.

Stejně je tomu na R46 u Brodku u Prostějova a u Olšan. U Brodku jde o práce na mimoúrovňové křižovatce, které jsou naplánovány až do září a také o úsek od Olšan u Prostějova k Nedvězí. Tam sice do 28. června skončí opravy mostu, od konce července ale navážou opravy povrchu. „Nejhorší to zřejmě bude právě zde, neboť omezení začíná už téměř na výjezdu z Olomouce, kde hlavně v dopravních špičkách vznikají problémy,“ konstatoval ředitel olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. „Je to nezbytné, jsou tam nebezpečně vyjeté koleje. S objízdnými trasami je to ale v tomto případě velmi problematické. Půjde o opravdu mimořádnou situaci, a proto jsou práce naplánovány na víkend 4. až 6. července s rezervou tvořenou pondělním státním svátkem. Chceme se vyhnout pracovním dnům, aby byl dopad na provoz pokud možno co nejmenší,“ nastínil Smolka.

Prostějov uzavře nový kruháč, okres přejezdy

Budování nové okružní křižovatky na Přikrylově náměstí omezí dopravu ve směru od Kostelce na Hané. Krajská investice by podle prostějovských radních měla být hotova do konce prázdnin, termín započetí stavby zatím Správa a údržba silnic Olomouckého kraje neoznámila.

Dopravu zkomplikují i opravy přejezdů, které bude od srpna Správa železniční dopravní cesty opravovat  mimo jiné v Bedihošti na Prostějovsku.

Pomůže dopravní web kraje

Těm, kteří chtějí být na uzavírky a dopravní problémy připraveni, má mimo jiné pomoci informační systém, který Olomoucký kraj spustil  na svých stránkách a  nabízí seznam probíhajících i plánovaných oprav včetně termínů, uzavírek a z toho vyplývajících objížděk. Údaje jsou dostupné jak pro celý region, tak i v rámci okresů. Naleznete je zde : https://www.kr-olomoucky.cz/aktualni-uzavirky-silnic-cl-2867.html. (ber)

 

Poslat nový komentář