Křižovatka na Olomoucké nemá řešení

Křižovatka na Olomoucké nemá řešení

Tíživý problém křižovatky na Olomoucké ulici a E. Valenty nebude v dohledné době vyřešen. Rada města se s policií nemůže shodnout na společném kompromisu. Důvodem průtahů je požadavek policie na světelnou signalizaci, se kterou rada nesouhlasí. Kruhový objezd, se kterým by obě strany souhlasily, není možný vzhledem k nedostatku místa.

Problémy v těchto místech nastávají při odbočování směrem od centra města vlevo na vedlejší silnici, situace však zatím vypadá bezvýchodně. "Světelná signalizace by nic nevyřešila, ba naopak dopravní situaci by ještě více zkomplikovala. Proto jsme tento požadavek policie byli nuceni odmítnout. Naopak kruhový objezd, s jehož vybudováním bychom souhlasili, se do lokality nevejde," řekl starosta města Prostějova Miroslav Pišťák.

Materiály byly tedy odloženy na dobu neurčitou. "Po dlouhé odborné diskusi jsme dospěli k závěru, že bude lepší řešení situace odložit," dodal Pišťák. V místě křižovatky se zatím nachází světelná signalizace pro chodce, jak se bude nebezpečná situace s dopravou vyvíjet do budoucna, je prozatím nejasné.

(haž)

Komentáře

Dobrý den Vážení, z jakého důvodu se nevejde kruhový objezd do tohoto prostranství, které má cca 2000 m čtverečných?

Poslat nový komentář