Firma Marciánová – zahradnické centrum zvelebila dopravní hřiště

Firma Marciánová – zahradnické centrum zvelebila dopravní hřiště
Foto HZ
Další fotky: 
Firma Marciánová – zahradnické centrum zvelebila dopravní hřiště

 

V nedávné době si pravidelní návštěvníci našeho dětského dopravního centra mohli všimnout výkopových prací hned kousek od vstupní brány. Pětka silných zaměstnanců se střídala v používání motyk, krumpáčů a dalšího nářadí, aby jeden z ostrůvků hřiště ozvláštnila a dala mu tak punc originality v krtečkové architektuře dopravního hřiště. Tímto článkem rovněž odpovídáme těm hloubavějším, kteří ve výkopových pracích spatřovali zlatokopeckou romantiku či soudili, že tady jde o hledání archeologických pozůstatků předků, kteří učili své potomky řídit vozítka takového ražení, jaké měl blahé paměti i Fred Flinstone.

Vysvětlení tohoto jevu je však podstatně jednodušší. To, co je k vidění nově u vstupu do hřiště, mělo být původně jezírko. Zvláštní proměna, což? Internetem koluje nespočet obrázkových vtípků, jak se často mění konečné dílo oproti původnímu záměru, když k projektu přijde kromě zadavatele památkář, plátce a nedejbůh laik se zdravým rozumem. To vše ovšem není případem popisovaného objektu.

„Původně jsme chtěli v některé části hřiště vykopat díru a vytvořit jezírko, abychom asfaltové cestičky oživili a vnesli na hřiště trochu více přírody. Oslovili jsme firmu Marciánová – zahradnické centrum, aby nám poradila, jak s tímto nápadem naložit a kolik by realizace stála v jejich případě. Jak to tak bývá, člověk se někdy dočká zklamání rychleji, než je jeho nadšeni ochotno odcházet. Pan Marcián nám totiž jezírko v našich prostorech nedoporučil, protože jeho velikost a hloubka by nebyla dostatečná a časem by pak vznikala spíše bažina než příjemný vodní prvek,“ sdělila Soňa Vybíralová z dopravního hřiště a dodala: „Výsledek je však pro nás stejně velmi příjemný. Pan Marcián nakonec celý ostrůvek zafinancoval ze svého a vysázení květinek sám zrealizoval. Doufáme, že se nám takto podaří časem vyzdobit i další části dopravního hřiště,“ uzavřela Vybíralová.

My jen můžeme dodat, že snad takových propojení soukromé a veřejné sféry bude probíhat častěji. Dobře fungující podnik se totiž pozná nejen pozlátkem svého vybavení a zázemí, ale i dobrosrdečností a samozřejmostí, se kterou je ochoten přistoupit k některým výzvám. (red)

Poslat nový komentář