Rusnok dodržel slovo, Prostějov má možnost získat miliardy

Rusnok dodržel slovo, Prostějov má možnost získat miliardy
ilustrační foto internet

 

Prostějov tvoří spolu s Olomoucí a Přerovem Středomoravskou aglomeraci, která se díky podpoře premiéra v demisi Rusnoka dostala na poslední chvíli mezi ty, které dosáhnou na miliardové evropské dotace. V letech 2014 až 2020 se tak může ucházet o unijní peníze určené na takzvané integrované územní investice (ITI).

„Pro Prostějov je to skvělá zpráva. V současné době jsme připraveni na investice po finanční stránce, hospodaření je v naprostém pořádku. Některé projekty jsou zpracovávány, jiné nachystány. V ideálním případě jsme schopni proinvestovat 1 miliardu 200 milionů korun,“ netajil se spokojeností primátor města Miroslav Pišťák. Podle jeho slov by ale ani taková situace v žádném případě neznamenala navýšení počtu zaměstnanců magistrátu.

Prostějov upřednostňuje 20 – 25 projektů, které chce magistrát řešit nejdřív a usiluje tak o co nejvíc financí. „Jde zejména o dopravní infrastrukturu a zásobování vodou, což jsou stamilionové položky,“ dodal Pišťák.

Přednost dostanou projekty, které budou mít význam pro celou aglomeraci.

Seznam, který schválilo Ministerstvo pro místní rozvoj, počítal se šesti aglomeracemi - Pražskou, Brněnskou, Ostravskou, Plzeňskou, Pardubickohradeckou a Ústecko-chomutovskou. (ber)

Komentáře

"Přednost dostanou projekty, které budou mít význam pro celou aglomeraci."

Takže přednost dostane dálnice D1 a  dopravní infrastruktura okolo Přerova a Olomouce....., asi správné řešení,  "růžový fešák" Mačák z PV se postaral tak maximálně o pár kruháčů v PV, ale krajsky neudělal NIC lautr NIC, je to neschopný člověk, bohužel až do voleb. :-((

Poslat nový komentář