Ženy, hlaste se! Drak čeká!

Ženy, hlaste se! Drak čeká!
ilustrační foto plakát

Jak PvNovinky informovaly, první oficiální festival malých dračích lodí na Plumlovské přehradě, Bernhardt Malý drak 2017, se uskuteční v sobotu 17. června 2017 v areálu pláže U vrbiček. V současné době se stále mohou hlásit nové týmy a šanci mají také ženy! 

"V této chvíli má Prostějov bez cenzury jednu loď plně obsazenou, jde ale o smíšenou posádku. Po domluvě s pořadatelem Petrem Zakopalem jsme usoudili, že by nebylo špatné, kdyby se z těch jedenácti tisíc lidí, které ve skupině máme, vygenerovala ještě jedna, čistě ženská posádka. Vyzývám proto zájemkyně, aby se hlásily a hájily čest Prostějova bez cenzury," přidal výzvu správce skupiny Jonáš Jonage Proser. Samozřejmě není problém, aby se na start postavila i čistě pánská posádka.

Podle informací z redakčních zdrojů se na start chystá stejně jako vloni i tým Palla - Chinky, kde bude třímat veslo druhý správce skupiny, David Píchal.   

Závod se pojede v následujících kategoriích :

1. SPORT – 10 pádlujících – profesionálové a poloprofesionálové, kteří se závodů dračích lodí účastní pravidelně. V posádce musí být minimálně 4 pádlující ženy. Kormidelníka dodá pořadatel, případně má posádka právo použít svého kormidelníka.

2. FUN – 10 pádlujících – teamy, kluby, sbory, rodiny a korporace přátel, které se účastnili maximálně 1 závodu v sezóně 2017. Mají vlastní kategorii, pokud se závodů zúčastní minimálně 4 FUN posádky. V posádce minimálně 4 pádlující ženy. Kormidelníka dodá pořadatel, případně má posádka právo použít svého kormidelníka.

3. FIRMY – 10 pádlujících – teamy firemních posádek mají vlastní kategorii, pokud se závodů zúčastní minimálně 4 firemní posádky. V posádce musí být minimálně 4 pádlující ženy. Kormidelníka dodá pořadatel, případně má posádka právo použít svého kormidelníka.

4. ŽENSKÉ posádky – 10 pádlujících – oceněna bude i nejlepší ženská posádka, pokud se závodů zúčastní 3 a více čistě ženských posádek, budou mít ženy vlastní kategorii. Kormidelníka dodá pořadatel, případně má posádka právo použít svého kormidelníka. Ženy z těchto posádek mohou závodit i za jiné týmy…

„Přihlášky je nutné podat pomocí formuláře na webu a zaplatit do 13.5.2017 na číslo účtu: 1011327994/6100 ,“uvedl pořadatel Petr Zakopal ze Zaki sport. Bližší informace najdete na http://www.zaki-sport.cz

Nebude to ale závod jediný, draci se po hladině přehrady poženou i 2. září. (ber)

 

Poslat nový komentář