Přehradou opět prosviští dračí lodě! Hlaste své týmy!

Přehradou opět prosviští dračí lodě! Hlaste své týmy!
ilustrační foto ber

Tradiční festival, který se opět uskuteční na Plumlovské přehradě, vyšle na hladinu dračí lodě. Konat se bude 25. a 26. srpna na pláži U vrbiček. Závody jsou určeny nejen pro sportovce, ale také pro širokou veřejnost včetně dětí. 

Velkou dračí loď tvoří posádka dvaceti lidí, malou tvoří osob deset, u obou je pak potřebný i bubeník a kormidelník. Závod Mubea Plumlovský drak se koná od 24.-26. srpna 2018 a možnost se přihlásit má každé uskupení, které se nebojí vody. Pro týmy přátel, klubů či sborů činí startovné necelých pět tisíc za velkou a tři tisíce za malou loď. Každá posádka má zaručeny minimálně tři jízdy na dvě stě metrů a jednu na jeden kilometr.

"Dračí lodě se na Plumlovské přehradě objevily poprvé v roce 2008. Letošní ročník přinese vedle osvědčených věcí i několik novinek. Program bude klasický, v pátek jsou tréninky, v sobotu závody velkých lodí a v neděli vyrazí na tratě lodě malé," prozradil  hlavní organizátor závodů Petr Zakopal. 

Podrobnosti ohledně programu a možnosti přihlášení najdete webových stránkách www.zaki-sport.cz , přihlásit se můžete i vy! (ber)

 

Poslat nový komentář