Ujížděl policistům s kilem marihuany, skončil ve vazbě

Ujížděl policistům s kilem marihuany, skončil ve vazbě
ilustrační foto

V úterý 17. července v odpoledních hodinách bylo zastavováno policejní hlídkou osobní motorové vozidlo v obci Brodek u Prostějova. Řidič na znamení nereagoval a v jízdě pokračoval dál. Policisté z tohoto důvodu začali vozidlo pronásledovat po cestách okresu směrem na Pivín. Zde se vozidlo policistům ztratilo z dohledu. 

Řidič s vozidlem ujížděl po zpevněných i nezpevněných komunikacích nepřiměřenou rychlostí, kdy i při jízdě v obcích jel rychlostí 120 až 130 km/h a ohrožoval tím bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. Dalším prověřováním v okolí byl řidič vypátrán v obci Žešov. 

Při kontrole se 26letý řidič nechoval standardně a vzhledem k dalším zjištěným okolnostem vzniklo podezření, že by se ve vozidle mohly nacházet věci pocházející z trestné činnosti nebo věci, kterými byla trestná činnost spáchána. Vozidlo bylo převezeno na Policii ČR v Prostějově, řidič byl zadržen a umístěn do policejní cely. Na základě dalších skutečností bylo zjištěno, že se jedná o muže, který minimálně ve čtyřech případech porušil trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, který mu uložil soud. Tím se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

Proti obviněnému bylo zahájeno trestní stíhání a včera byl na okresní státní zastupitelství dán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který byl dnes soudem akceptován. Policisté v souvislosti s tímto mužem prověřují  také okolnosti další možné trestné činnosti, neboť ve vozidle, které bylo zajištěno a byla u něho na základě příkazu soudu provedena prohlídka, byl nalezen přibližně 1 kg zpracované rostlinné hmoty s podezřením na tzv. marihuanu. Psychotropní látka byla zajištěna a bude zaslána ke znaleckému zkoumání na specializované policejní pracoviště k odborné expertíze. Muž je tedy podezřelý i z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Tento případ je nyní ve fázi prověřování.

(red)

Poslat nový komentář