V batohu přivezl vlakem z Prahy kilo pervitinu

V batohu přivezl vlakem z Prahy kilo pervitinu
Foto PČR

 

Ve středu 10. září 2014 v podvečer obvinili kriminalisté olomouckého „TOXI“ týmu dealera pervitinu z obce Míškovice. Jednadvacetiletý muž byl kontrolován hlídkou oddělení taktických činností Celního úřadu pro Olomoucký kraj ve vestibulu hlavního vlakového nádraží v Olomouci. V batohu měl kilo pervitinu.

Celníci z důvodu pozitivního orientačního testu na přítomnost návykové látky provedli u mladíka osobní prohlídku. „V batohu, který měl mladík na zádech, nalezli dva igelitové sáčky s neznámou látkou. Test ukázal, že se jedná o metamfetamin o celkové hmotnosti 1 kilogram,“ popsala policejní mluvčí Marie Štrbáková. Mladík podle jejích slov uvedl, že byl požádán neznámou osobou o převoz zboží z Prahy do Olomouce za úplatu 5 tisíc korun. Do Prahy byl převezen autem, zde převzal igelitku s pervitinem a poté z Prahy odjel vlakem do Olomouce.

„Z uvedeného množství pervitinu lze vytvořit okolo 5 tisíc dávek pervitinu o hmotnosti 0,2 gramy, která je běžná pro jednu až dvě aplikace standardního uživatele. Pokud budeme vycházet z ceny tisíc korun za gram, cena převážené zásilky měla hodnotu až 1 milión korun,“ dodala Štrbáková.

Mladíka obvinili policisté ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do desíti let. Soudce však v tomto v případě neakceptoval návrh státního zástupce na vzetí do vazby a dealera nechal stíhat na svobodě. (red)

Poslat nový komentář