Jeden řidič pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog

Jeden řidič pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog
ilustrační foto

Včera po osmé hodině ranní jel v obci Vrbátky 51letý řidič s osobním vozidlem Seat Cordoba. V této obci byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou.

"Po předložení dokladů byl policisty vyzván k provedení dechové zkoušky, zda není pod vlivem alkoholu. Řidič nadýchal 0.32 promile alkoholu v dechu a po opětovné zkoušce provedené za několik minut nadýchal 0,31 promile. Na dotaz policistů zda požil alkoholické nápoje odpověděl, že den předtím vypil ve večerních hodinách čtyři piva", popsala případ alkoholu za volantem Miluše Zajícová, mluvčí policie Olomouckého kraje. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Přestupek, kterého se dopustil bude řešit správní orgán ve své kompetenci.

Krátce před devátou hodinou večerní kontrolovala policejní hlídka řidiče a jejich motorová vozidla v obci Vícov. "Zastavili také 27letého řidiče ve vozidle Renault Megane a stejně jako u předchozího řidiče byla i  u něho provedena dechová zkouška na požití alkoholu, která byla negativní. Následovala však druhá zkouška, tentokrát na návykovou látku, a to s pozitivním výsledkem. Řidič uvedl, že koncem dubna požil jednu tabletu extáze. Dalším prověřováním muži zákona zjistili, že se jedná o neřidiče, protože nevlastní žádné řidičské oprávnění. I tímto případem se bude zabývat správní orgán", konstatovala Zajícová. (red)

 

 

Poslat nový komentář