Opilci a feťáci na silnicích. Za volantem i na kole

Opilci a feťáci na silnicích. Za volantem i na kole
ilustrační foto PČR

Hned dva muže a jednu ženu, kteří se na silnici vydali posilněni drogou či alkoholem, zadrželi o víkendu policisté na Prostějovsku.

V pátek 18. listopadu 2016 kolem 13:45 hod kontrolovali policisté dopravního inspektorátu Prostějov na ulici Vrahovické v Prostějově vozidlo Renault Megane. U 33letého řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu přes 1,1‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami nesouhlasil a tvrdil, že alkohol nepožil. Lékařské vyšetření, spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici, však odmítl. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. "Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě odsouzení, hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," informovala o prvním případu policejní mluvčí Irena Urbánková.

V sobotu 19. listopadu 2016 kolem druhé hodiny ráno kontrolovali policisté na ulici 8. května v Kostelci na Hané vozidlo Fiat Punto. "U 26letého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na cannabis, amfetamin, metamfetamin/XTC. Po poučení se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu další jízdu zakázali," uvedla Urbánková. Nyní je podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Ze stejného přestupkového jednání je podezřelá také 33letá cyklistka, kterou kontrolovali policisté v sobotu krátce po třiadvacáté hodině na ulici Plumlovské v Prostějově. Test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Cyklistka se přiznala, že předchozího dne návykovou látku užila. S výsledkem testu souhlasila a po poučení se odmítla podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici." I jí policisté další jízdu zakázali," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář