Řidič se zákazem řízení byl pod vlivem drog

Řidič se zákazem řízení byl pod vlivem drog
ilustrační foto PČR

V neděli 5. února 2017 ve 21:45 hodin kontrolovali policisté mezi obcemi Plumlov a Vícov osobní automobil a jeho třicetiletého řidiče z Vyškovska. Byl zdrogovaný a nesmí řídit.

"Po negativní dechové zkoušce na přítomnost alkoholu policisté u muže provedli i test na přítomnost jiných návykových látek. Tímto testem zjistili přítomnost látek amphetamin/metamphetamin a cannabis. Řidič s pozitivním výsledkem testu souhlasil a uvedl, že předchozího dne ve večerních hodinách „vykouřil jednu skleněnku bílého prášku“. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž má Městským úřadem ve Vyškově vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na období od 31. ledna 2017 do 31. července 2017," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek.

Pro své jednání je muž podezřelý z přestupku dle zákona o silničním provozu a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedený přestupek mu hrozí pokuta v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu šesti měsíců až jednoho roku. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu pak v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. (red)

Poslat nový komentář