Současné lijáky pomohou při napouštění rybníka

Současné lijáky pomohou při napouštění rybníka
ilustrační foto
Další fotky: 
Současné lijáky pomohou při napouštění rybníka

 

Koncem tohoto týdne byly dokončeny stavební práce na revitalizaci rybníka v Drozdovicích. Zbývají pouze menší úpravy a celé dílo bylo v pátek předáno městu.

Připomeňme, že radnice předpokládala cenu revitalizace v hodnotě 5,2 milionu korun. Nejvýhodnější nabídku v zadávacím řízení, do něhož podalo nabídku šest podnikatelských subjektů, předložila společnost Skanska, a to ve výši 3,27 milionu korun. „Úspora finančních prostředků tak činí bezmála 2 miliony,“ pochvaloval výsledky soutěže na podzim loňského roku náměstek primátora Zdeněk Fišer.

Rybník se začal vypouštět loni v listopadu a původně se počítalo s dokončením stavebních prací do 30. června 2013. Stavebníci však práce o několik týdnů urychlili a napouštění chovné nádrže začne již během těchto dnů. Zcela paradoxně k napouštění rybníka přispěje i současné počasí bohaté na srážky. „Brzy se sem vrátí ryby, které byly před zahájením revitalizace vyloveny a dočasně umístěny do náhradních rybníků v Otaslavicích a Hamrech," dodal Zdeněk Fišer.

Hráze rybníka se po revitalizaci výrazně změnily a východní břeh se sypaným štěrkem zpevňují tzv. hatě – plůtky z vrbového prouti. Práci dělníků bedlivě sledovali lidé bydlící v bezprostředním okolí a vesměs je chválili.

(red)

Poslat nový komentář