„Památka zesnulých“ přinesla pokuty i krádeže

„Památka zesnulých“ přinesla pokuty i krádeže
ilustrační foto PČR

Ve dnech od 28. října do 2. listopadu proběhla na území okresu Prostějov policejní bezpečnostní akce s názvem „Památka zesnulých“. Policisté výkon své činnosti zaměřili ke hřbitovům, kde se tradičně v tomto období několikanásobně zvyšuje provoz. Úkolem policistů byl zejména dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, ale také prevence dalšího protiprávního jednání.

„Do akce se zapojilo celkem 30 policistů pořádkové policie a 12 policistů dopravního inspektorátu. V průběhu akce policisté zkontrolovali 649 motorových vozidel a zjistili 36 dopravních přestupků, které vyřešili uložením blokových pokut v celkové výši 12 tisíc korun. Pět případů řidičů pod vlivem alkoholu bylo předáno k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Kromě dopravních přestupků policisté při kontrolách řidičů zjistili i podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V tomto případě již byly zahájeny úkony trestního řízení,“uvedl policejní mluvčí František Kořínek.
Největší důraz byl kladen na Městský hřbitov v Prostějově. Dohled v okolí tohoto hřbitova již tradičně zajišťovali policisté v součinnosti se strážníky Městské policie Prostějov, se kterými se v dohledu střídali ve dvouhodinových intervalech.
„Během uvedeného období jsme obdrželi dvě oznámení o krádežích na návštěvnících hřbitova. První případ nám oznámila dvaašedesátiletá žena z Prostějova, které na Městském hřbitově v Prostějově dosud neznámý pachatel v pátek 30. října ve 14:15 hodin z košíku jízdního kola odcizil tašku s peněženkou, osobními doklady a dvěma platebními kartami,“sdělil Kořínek.
Druhý případ se stal včera v Hrubčicích. Devětašedesátiletá žena v 15:05 hodin na parkovišti u hřbitova na zadním sedadle vozidla ponechala dámskou kabelku. Když se žena k vozidlu za 5 minut vrátila, zjistila na vozidle rozbitou výplň zadního okna a odcizení kabelky. V kabelce žena měla peněženku s finanční hotovostí 1 tisíc korun, mobilní telefon, deštník, dioptrické brýle a občanský průkaz. (red)

Poslat nový komentář