Dušičky se nezadržitelně blíží. Dohlížet budou i strážníci

Dušičky se nezadržitelně blíží. Dohlížet budou i strážníci
ilustrační foto MPP

I v letošním roce budou prostějovští strážníci ve spolupráci s policisty provádět ve zvýšené míře kontroly hřbitovů a přilehlých parkovišť. Chtějí co nejvíce eliminovat případné krádeže věcí zanechaných ve vozidlech, nebo přímo na hřbitovech. 

Každoročně se totiž setkávají s neopatrným chováním občanů. "Nejsou výjimky, kdy si odloží tašku na lavičku, nebo hrob a z místa se vzdálí. Přitom si neuvědomí, že mohou o tyto věci přijít.

Cílem strážníků i policistů je zabránit v páchání protiprávní činnosti „nezvaných návštěvníků“, uvedla strážník Jana Adámková. Zároveň požádala návštěvníky, aby neulehčovali práci zlodějíčkům a na své věci dávali pozor. Ponechat tašku, kabát a další zavazadla bez dozoru je rozhodně riskantní, nemluvě o jiných lákavých věcech ponechaných viditelně uvnitř vozidla, což přímo vybízí zloděje k rozbití okénka, vylomení zámku, čímž způsobí daleko větší škodu, než samotnou krádeží. Lapkové jsou rychlí, vynalézaví a využijí jakoukoliv možnost k bezpracnému získání kořisti. Pokud kdokoliv spatří podezřelé osoby, je vhodné ihned volat linku 158 nebo 156. (red)

Poslat nový komentář