Dýňová stezka se bude konat letos potřetí! Mateřinky, hlaste se!

Dýňová stezka se bude konat letos potřetí! Mateřinky, hlaste se!
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

V roce 2016 uspořádal Okrašlovací spolek města Prostějova poprvé ve Smetanových sadech v Prostějově Dýňovou stezku odvahy a zručnosti. Plánuje ji i na letošek, a tak hledá mateřské školky, které se opět ujmou vyřezávání dýní. Akce se uskuteční v pátek 5. října od 17 do 19 hodin.

"Ke spolupráci jsme si, stejně jako vloni, přizvali mateřské školy Aloise Krále, Květná, Partyzánská i Hanačka, které opět přislíbily pomoc. Stále ovšem hledáme další školky, které se výroby ujmou. Dýně samozřejmě dodáme přímo do mateřských školek, tak jako tomu bylo v předešlých letech. Před akcí je vysbíráme a převezeme do Smetanových sadů," uvedla předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Vloni i předloni zdobilo stezku ve Smetanových sadech sto dýní. "Pokud by každá mateřská školka zvládla vyřezat desítku dýní, potřebujeme, aby se přihlásily i další školky, aby se akce opět mohla uskutečnit," dodala Sokolová.

Zájemci se mohou hlásit na e-mail: miladasokolova@seznam.cz , a to do čtvrtka 13. září z důvodu přípravy plakátků na akci. 

Pro děti bude připravena dobrodružná stezka z osvětlených dýní, soutěže a rovněž na ně čekají drobné odměny. Akce se i letos koná pod záštitou Zdravého města Prostějov.

Všechny dýně si po akci budou účastníci moci odnést domů, aby krášlily třeba vchody jejich vlastních domů. (ber)

Poslat nový komentář