Den stromů oživil prostějovské náměstí

Den stromů oživil prostějovské náměstí

V rámci celosvětové akce Den stromů připravil Český svaz ochránců přírody regionální sdružení Ekocentrum Iris sobotní program na náměstí T. G. Masaryka. Pro děti i rodiče byly připraveny zajímavosti o životě stromů na informačních panelech, znalosti z botaniky a přírodovědy prověřily hravé testíky. Byla připravena i ochutnávka jablek a bylinných čajů.
Náměstí vévodily panely s výstavou a přehledem snímků stromů, křovin, alejí, Keltský horoskop a mnohé další zajímavosti na téma stromy. Hravou soutěživost přivítala hlavně omladina, která s pomocí rodičů nebo starších sourozenců plnila různé úkoly na několika stanovištích. Rodiče se svými potomky určovali listy stromů, rozeznávali plody jednotlivých stromů, jako jsou žaludy, kaštany, šišky, duběnky, ořechy a mnohé další a mohli si z nich vyrobit figurky. V chladném podzimním počasí všem přišel vhod jablečný, rakytníkový a bylinný čaj
„Děti i dospělí se z našich panelů dozvěděli zajímavosti o stromech, vyzkoušeli si vědomostní testy, zaimprovizovali si ve výtvarné dílničce s podzimními plody. Děti dostaly sladkou odměnu a na všechny pak čekal horký jablečný nebo bylinkový čaj na chuť i pro zahřátí,“ přiblížila aktivity Dne stromů Petra Orálková z Ekocentra Iris. Pro dobrou náladu pak vyhrávala skupina Gastronom.
(jap)

Poslat nový komentář