Kolem města vznikne prstenec zeleně

Kolem města vznikne prstenec zeleně
ilustrační foto

Rada města odstartovala dlouhodobý projekt, který má zlepšit životní prostředí obyvatel Prostějova. Hodlá vysadit na vhodných plochách v různých lokalitách stovky stromů a keřů a rozšířit tak městskou zeleň. 

Cílem projektu je nová výsadba a regenerace zeleně v lokalitách, které jsou ohroženy spadem zdraví škodlivých částic. Jedna ze zamýšlených lokalit je v průmyslové zóně mezi ulicemi Kojetínská a Kralická, další pak v místní části Domamyslice v ulici V Loučkách. 

„Naším záměrem je vytvořit jakýsi zelený prstenec kolem města. Odbor životního prostředí zpracovává studii, kde by bylo potřebné zeleň vysadit a omezit prašnost. Můžeme dosáhnout na dotaci a částečně tak pokrýt odhadované náklady, které činí kolem jednoho milionu korun,“ vysvětlila místostarostka Ivana Hemerková. 

Další lokality vhodné k revitalizaci zeleně jsou i ve Vrahovicích. Město však musí jednat s vlastníky okolních pozemků a získat k odstartování projektu jejich souhlas. „Není vyloučeno, že město bude zvažovat i vyvlastnění v některých nezbytných případech, pokud by nedosáhlo dohody. Jednalo by se však o menší plochy,“ doplnil informaci starosta Miroslav Pišťák.  

 (jap)

Poslat nový komentář