Lesy vydělávají městu miliony korun

Lesy vydělávají městu miliony korun
ilustrační foto

Město Prostějov má v majetku 1706 hektarů lesa. V uvážlivém lesním hospodářství chce město pokračovat i v budoucnu, radní dali už koncem loňského roku zelenou například rozšíření Lesní školky v Seči.

Jedním ze záměrů společnosti Lesy města Prostějova je rozšíření lesní školky v Seči. Už koncem loňského roku byly v lokalitě lesní školky zahájeny práce na modernizaci a rozšíření výroby sadby lesních stromků, letos budou podle schváleného programu pokračovat stavební úpravy stávajících objektů na klimatizovaný sklad a další potřebné zázemí. Pro modernizaci školkařství vynaloží město celkem kolem 4 milionů korun. 

Podle sdělení jednatele Tomáše Vrby hospodařila v loňském roce společnost Lesy města Prostějova s.r.o. s hrubým hospodářským výsledkem cca 1 milion korun, přičemž uhradila městu nájemné ve výši 5 milionů korun. Starosta Miroslav Pišťák považuje městské lesy za nenahraditelný majetek - „rodinné stříbro.“ „Dokud budu sedět na starostovské židli, neprodá město ani píď lesa,“ vyjádřil se.

(jap)

Poslat nový komentář