Město hazard toleruje, přinášel zisky do pokladny

Město hazard toleruje, přinášel zisky do pokladny
ilustrační foto

Jednou z otázek, které momentálně hýbou jak poslaneckou sněmovnou, tak všemi články veřejné správy, je vládní návrh na zdanění hazardu. Výherní hrací automaty, terminály i loterijní hry budou patrně zproštěny regulace a nebudou podléhat obecně závazným vyhláškám, což vystaví stopku přílivu financí do městských a obecních rozpočtů. 

Podle připravované novely nebude patrně město vybírat místní poplatek a odvody od loterijních společností a v roce 2012 přijde v příjmové položce až o 2 miliony korun. Výpadek příjmů je podle slov starostu Miroslava Pišťáka v době recese finanční krize dost nepříjemný.

“Samozřejmě, že není dobré, když lidé hrají. Městský úřad povoluje výherní hrací přístroje, zbytek spadá pod ministerstvo financí, takže město ani neví, kde všude jsou taková místa pro hazardní hry. V momentě zákazu výherních hracích automatů ve městě se hráči přesunou do jiných měst a my tak přicházíme o příjem do městského rozpočtu. Není zájmem města úplně výherní automaty zakázat, ale přiměřeně je regulovat,” zdůvodnil starosta s tím, že příjmy z hazardních her investuje město na rozvoj a provoz dětských hřišť. Jak se celý problém vyvine, je nyní v rukou vlády a zákonodárců.    

(jap) 

Poslat nový komentář