Evropský parlament vyzval Komisi Rady ke zrušení letního času!

Evropský parlament vyzval Komisi Rady ke zrušení letního času!
ilustrační foto

Evropský parlament se ve čtvrtek na planetárním zasedání ve Štrasburku zabýval návrhem na zrušení střídání zimního a letního času. Europoslanci vyzvali Evropskou komisi k tomu, aby příslušný předpis upravila.

"I můj hlas dnes pomohl schválit výzvu Evropského parlamentu, aby Komise zrušila střídání letního a zimního času. Komise by nyní měla předložit návrh, který čas má zůstat a který bude naopak zrušen. Následně by o tom pak rozhodl Evropský parlament společně s Radou. Komise také navrhne, zda by se střídání času zrušilo v celé Unii nebo by rozhodnutí zůstalo na volbě každého státu, což ale osobně považuji z praktických důvodů za hodně málo pravděpodobné", uvedl pro Prostějovské novinky europoslanec Jiří Pospíšil. (red)

Komentáře

Hlasy, kterým se letní čas líbí, nemají prostor. V sobotních zprávách na ČT bylo několik komentářů a všichni letní čas jen kritizovali Ti, kteří po škole chodí hrát fotbal nebo tenis, ti, co po práci chodí do lesa, na houby, na zahradu, většinou zavedení letního času přivítali. Naopak se letní čas nelíbí těm, co chtějí radši odpoledne do vinárny a pak taky dětem, co místo do přírody či na hřiště si sednou k PC. Ač se mi dnes hůř vstávalo, jsem pro letní čas.

Už aby to bylo.

Zimní čas neexistuje. Je letní čas a středoevropský čas.

Poslat nový komentář