Exekutoři - páni lidí i zvířat

Exekutoři - páni lidí i zvířat
ilustrační foto internet

 

Že se exekuce netýkají jen lidí nám napsala paní Věra. A jak se zdá, není sama, kdo se setkal s podobně neuvěřitelným jednáním.

„Přijeli k nám z exekutorského úřadu Brno, od JUDr. Kociána. Není podstatné, že exekuce se netýkala nás, ale bratra, který žije v druhé polovině domu, i když vysvětlování trvalo dost dlouho a dodnes to řešíme. Bydlíme na vesnici a tak máme psa, který pochopitelně v době, kdy jsme byli na dvoře a situaci s exekutory řešili, štěkal. Jeden z pracovníků mi sdělil, že jestli to zvíře okamžitě neuklidníme, nechá ho na naše náklady odvézt a uspat. Na mou otázku proč, když jde o desetikilového jezevčíka, který není nijak agresivní, odpověděl, že nikdo neprokáže, že na něj pes nezaútočil,“ sdělila PvNovinkám žena z malé obce na Prostějovsku. Psa raději odnesla do kuchyně. „Víte, máme ho jedenáct let. Při představě, že by se něco takového stalo, je mi jasné, že by došlo také k fyzickému útoku, protože bych se inzultaci toho chlapa zcela jistě nevyhnula,“ dodala rozzlobeně.

Podobnou zkušenost má i pan Jiří z Prostějova. V době, kdy do domu přišli pracovníci exekutorského úřadu, se zde volně pohybovala fena německého ovčáka. „Řekli mi, že psa odvezou a já ho budu muset vyplatit. Že když mám na krmení tak velkého zvířete, mám mít i na dluhy,“ popsal jednání zástupců exekutora . Fena nakonec doma zůstala jen proto, že její majitelkou je jeho matka: „Pes má průkaz původu, kde je jednoznačně uvedena jako majitel. I tak ale zkoušeli, že když nemám peníze, má je moje maminka a ať tedy zaplatí ona.“

Nejde ale jen o odstranění psa co by překážky při provedení úkonu exekuce. Zvířata se totiž stále mohou stát majetkem, který exekutoři dlužníkovi zabaví. Před několika lety zabavili exekutoři i desítku velkoobjemových akvárií s exotickými rybami. Protože pro majitele byly zdrojem příjmu, pochopitelně neměl na to, aby je vyplatil. „Nějakou dobu je měli někde na úřadu a pak je přivezli sem. Samozřejmě bez hrazení jakýchkoli nákladů, což je při vzduchování, osvětlení, krmení atd. docela velká položka. Protože šlo o exotické ryby, s jejichž chovem nemám zkušenosti, pochopitelně došlo k úhynům. Navíc na takovou starost nejsme vybaveni. Do půl roku jsem zbývající ryby rozdal a akvária prodal, abych pokryl alespoň nějaké náklady. Exekutoři se už nikdy neozvali,“ sdělil nám pracovník záchranné stanice zvířat.

Možnosti exekutorů jsou opravdu neomezené. I v této rovině jde o to, dlužníky řádně vystresovat. Zvířata jsou tímto pákou, použitou k zaplacení. (ber)

Komentáře

Na ty exekutorské hyeny mějte připravene překvapení - takové že na to nikdy nezapomenou ! Je dobré mít připravenou léčku ...a když už přijdou tak normálně neodejdou ..... nejde jen o psy jak jim obrovským a nepříjemným způsobem velice znepříjemnit jejich krádeže a vydírání !!  Veřejně zde nemůžu "navádět" ale každý by měl být připraven nějakým způsobem na tyto zločince . Mějte vždy min. 2 varianty , vše na hraně zákona .....  Jsou to odporní vymahači , zloději a špinavci jaké svět neviděl !!  Nenávidím je .

Nám chtěli psa nechat zastřelit, že je napadá. Přitom jsem ho držel, prostě štěkal, protože díky tomu, jak se chovali, je pokládal za útočníky. Vadil jim i zavřený v pokoji, že ho mám odstranit. Zřejmě předpokládali, že ho vyhodím z pátého patra na ulici či co. Kokršpaněl. By je fakt sežral oba. :(

Poslat nový komentář