Procházeli po bytě a olepili všechno, říká Martin

Procházeli po bytě a olepili všechno, říká Martin
ilustrační foto

 

Na PvNovinky se obrátil se svým příběhem jeden z pravidelných čtenářů. Téma stále více diskutované se týká exekutorů a především jejich chování vůči lidem, do jejichž domácností vnikají. Často ovšem bez toho, aby brali v potaz, že údajný dlužník se tam nezdržuje. Slovo údajný je správné, protože v tomto případě exekutor nebere v potaz rozhodnutí soudu.

"Doma nás navštívili pracovníci exekutora Vrány s tím, že jdou řešit dluh, který měl vzniknout u Pražského dopravního podniku a vyšplhal se na 36 tisíc korun. Ty jsem měl neprodleně složit do rukou vymahačů," popsal začátek historie pan Martin. Po dlouhé dvě hodiny se oběma mužům snažil vysvětlit, že syn již několik let žije v Praze, kde má i pobyt. Navíc u soudu vyhrál, protože dluh sice vznikl, ale ne jemu. V dopravních prostředcích se totiž jeho odcizeným občanským průkazem prokazoval někdo jiný. "Absolutně je to nezajímalo, mleli pořád dokola, že chtějí peníze, nebo si odvezou věci. Žena, která je po mozkové mrtvici, málem zkolabovala. Procházeli se po bytě a olepili všechno, včetně pračky, sporáku, lednice. Neustále vyhrožovali, že to okamžitě odvezou a čekají jen na náklaďák," říká pan Martin s tím, že nakonec odvezli jen několik obrazů. Čeká ho teď boj o majetek, musí sepsat patřičnou žádost pro vyškrtnutí věcí ze soupisu. V případě těch, které skončily v Přerově, mu i pracovníci exekutora potvrdili, že ani při vyškrtnutí věci nepřivezou zpátky a odvoz si musí zajistit sám.

"Kontaktoval jsem okamžitě syna, který přijel a začali jsme jednat s exekutorem. Nutno říct, že to bude běh na dlouhou trať, protože syn rozsudek do Přerova poslal, ale oni tvrdí, že v dopise byl jen nějaký účet. Nejhorší ale je bezohlednost těchto lidí. Viděli, že manželka ledva stojí na nohou a přesto pokračovali v, řekl bych, drsné tónině. Mimo jiné nám sdělili, že prodej odvezených věcí nepokryje ani náklady na cestovné, takže provedený výkon pouze navýší samotný dluh, který ale vlastně vůbec neexistuje," dodal pan Martin.

O tom, jaké je jednání exekutorů, či spíše jejich zaměstnanců, už bylo napsáno mnoho. Jejich svévole, zastrašování a nemravné jednání ale přesto stále pokračuje. Nikdo nezpochybňuje skutečnost, že dluhy se musí platit. Měly by je ale platit lidé, kteří je skutečně udělali a v odpovídající výši. Ne navýšené o desetitisícové poplatky exekutorům. (ber)

Komentáře

Lidé se mohou bránit,jen musí vědět jak.Je dobré si prostudovat občanský zákoník a exekutorský zákon.Aby člověk byl v obraze.Mnohé zákony byly zrušeny nebo nahrazeny jinými.Dále velké navýšení dluhu dělají různé poplatky,penále a podobně a pak samozřejmě podle toho se vypočítávají odměny exekutorů.Bohužel zákon jim dovoluje udělat exekuci všemi možnými způsoby.A tím pak lidi odrovnají.Ale obrana existuje.Musíte se o ni zajímat.Pokud je rozumný exekutor,dá se s ním domluvit ,otázka je komu se vaše exekuce dostane do rukou.Braňte se všemi možnými zákonnými postupy.Jednou tato otrokárna musí skončit,ale jen když se o to budeme snažit.

Přidám se s troškou do mlýla:Taky před několika dny nás naštívil vykonavatel exekutora Vrány a nebyli zrovna vstřísný.Začali s tím že jsem nereagovala na jejich dopis,proto přijeli,že kdybych komunikovala nebo můj zaměsnavatel tak že bych jim ušetřila cestu a nic jiného je nezaujímalo.Když mě oblepili co se dalo tak se vrhli do pokoje mého syna.Potom jeden telefonem objednával auto který mě ty věci měli okamžitě odvést.Na to jsem zareagovala a zeptala jsem se jestli mě ty věco odvezou?bylo mě odpovězeno že ano když nedávám žádný návrh,byla jsem jak opařená.Dále se mě zeptali jestli mám na zaplacení asponˇ 86 tisíc kč,tak jsem jim odpověděla jestli jsi dělají legraci.Tak mě nevzali vše ale počítač sinovi a mě a setobox.Na to řekli když do druhého dne složím 5000kč tak že mě to vrátí.A ostatní věci neodvezli pod podmínkou že budu posílat 1500kč měsíčně a nezaujímalo je že jsem jim říkala že už jednu exzekuci splácím a že mě zbívá životní minimum.Butˇ budu splácet jinak jsi pro to přijedou.Tak jsem v koncích.    Tak ostatním přeji dobré nervy Iva.

 Jak někdo může rozhodovat o fyzicke likvidaci člověka zákazem na účtu,takže dotyčný nezaplatí nájem,nemá na obživu,aj.Na základě čeho tyto predátory v bankách poslouchají.Než se na účtu nahromadí patřičný obnos,dlužník  už mnohanásobně krát zemřel na ulici na podvýživu.Takže smysl toho je likvidace ,aniž by to někoho zajímalo?Odkud to?Přece z likvidační báze Přerov.

Koukám že pan Vrána má ty exekutory i nevychovaný dokážou i lidem nadávat že jsou blbý a polepují věci který by podle zákona měli nechat a kor když ty lidi mají třeba cukrovku ,i po předložení průkazky se jeden exekutor vysmál a řekl že je blbá je to sprosták nevychovaný nic jinýho takový exekutory bych srazila ze schodů nechala bych je o vodě a krajíčku chleba celý týden aby poznali jaký to je žít s minimálním platem a zaplatit inkaso které je větší než minimální mzda .Dnešní vláda s tím nic nedělá nechala to dojít moc daleko ,hlavně že mají nahrabáno do svojí kapsy.

 

nejvíce ze všeho se mi líbí že to tu je samý anonym

 

polepili mě všechno co se dalo a ani to nebyoje nebylo moje nezajimalo že jsem kratce po porodu třasla jsem se , a nedalo se snimi mluvit , a to mám celkem 6 děti a k tomu jedno postižene

 

VOLTE ÚSVIT Č, 17 TOHLE VŠE JIŽ MOHLO BÝT DÁVNO VYŘEŠENÉ, JENŽE POLITICI NEVIDÍ NESLYŠÍ, JDE JIM PŘEDEVŠÍM O JEJICH KORYTA!!

Je to obrovský problém, na ktrerý se neustále ukazuje, ale nikdo jej neřeší,jak začít kam se obrátit na koho tlačit at se vytvoří nový zákon ohledně exekucí(naše poplatky exekutorům několika jsou násobně vyšší než všude v evropě)na domovní prohlídku policie potřebuje soudní příkaz ale exekutor může vždy.všude a kdykoli.Něco je špatně ne?a to ani nemluvím o odměnách které si exekutoři vyplácí a večírky které se pladí z peněz těch chudáků kterým zabavili majetek.Samozdřejmě že dluhy se musí platit s tím souhlasím, ale tak aby se našlo východisko a ne aby člověka zlikvidovali.Je mi z toho zle.Myslím si že by to měla být výzva pro lidi kteří se tak vehementně dnes perou o nače hlasy voličů.Jak je možné že tento zákon schválili lidé kterým jsme dali důvěru my sami..... 

Pokud výnos provedené mobiliární exekuce nepokryje náklady exekuce, tak má být exekuce zastavena pro nemajetnost.

Máte pravdu ale tohle vše udělala dnešní vláda.Exekutoři si plní kapce s chudáku.Ale vše to udělala vláda vše rozprodali a lidi nemají práci rádi by nekteří spláceli jenže nemají jak a nanic jim nezbývá.Tak si pak exekutoři plni kapsyčky a vláda stoji přinich nebot i vláda se živi ze státní kasy.Hlavně že oni maji lidi mít nemusí...

 

Poslat nový komentář