Soutěž o vstupenky na festival Pod Lipami má svého vítěze!

Soutěž o vstupenky na festival Pod Lipami má svého vítěze!
ilustrační foto

Prostějovská farní zahrada, vedle náměstí U Kalicha, se v sobotu zaplní milovníky hudby. Festival Pod Lipami nabídne širokou škálu kultury od jazzu až po dětské divadlo.  Zúčastní se i čtenář Prostějovských novinek, který vyhrál dva volňásky.

Blížící se festival šel ruku v roce se soutěží, kterou jsme v minulém týdnu vyhlásili. Čtenáři měli odpovědět na jednoduchou otázku.  Jak se jmenuje kapela hudebníka, který na festivalu vystoupí, Martina Evžena Kyšperského? Všichni, kteří na soutěž reagovali, měli správnou odpověď. Jde o jednu z největších stálic na české alternativní scéně, kapelu Květy.  

Jako vítěz soutěže a novopečený majitel dvou volných vstupenek, z losování vyšel pan Rudolf Dub a my gratulujeme!

Co festival nabídne?

Odstartuje ho prostějovská jazzová naděje Easy Jammin´, která se zde s úspěchem ukázala již v loni. Souběžně s tímto vystoupením je v nabídce vernisáž obrazů akademické malířky Karly Palátové. Představí se i divadelní duo Bilbo compagnie s dílkem „Kvak a Žbluňk“. Dětem zahraje Jiří Bilbo Reidinger, český herec, spisovatel a klaun, spolu se svou ženou, hudebnicí a herečkou Sylvií Krobovou. Festival rozezní i tóny klavíru hudebníka Daniela Juna. Své zastoupení bude mít i produkce slovenské bluesové scény. Hostem nebude nikdo jiný než Juraj Turtěv, ve spolupráci s Juditou Kaššovicovou v uskupení  Modroblues. Netradiční hudební seanci slibuje vystoupení skupiny Wunderbar Band. O závěr se postará sólový koncert Martina Evžena Kyšperského, frontmana kapely Květy. (kaa)

Ilustrační foto: (archiv festivalu)

 

Poslat nový komentář