Nezapomeňte si do konce týdne nechat potvrdit "školkovné"!

Nezapomeňte si do konce týdne nechat potvrdit "školkovné"!
ilustrační foto internet

 

Pokud nechcete přijít o novou daňovou slevu ve výši až 8,5 tisíce korun, takzvané školkovné, měli by jste si do konce týdne obstarat potvrzení o tom, kolik jste zaplatili dětem za školku. Mzdové účtárny totiž finišují s ročním zúčtování záloh na dani z příjmů.

Ten je 15. února, respektive první pracovní den poté - v pondělí 16. února. Do mzdové účtárny by do té doby měli dodat všechny potřebné dokumenty pro zúčtování daně, včetně potvrzení ze školky o zaplacení školkovného za rok 2014. 

Nárokovat si rodiče mohou výdaje ve skutečné výši, maximálně ale 8,5 tisíce korun. Nezapočítává se tam však stravné. Pokud si pracující rodiče daňové přiznání dělali sami, mají čas vše vyřídit do 1. dubna. Potvrzení musí obsahovat kromě úředních údajů školky alespoň jméno dítěte, výši zaplacené částky a za jaké období rodič platil. Kromě obecních, firemních a soukromých školek se dá sleva uplatnit také na lesní školky, soukromé jesle nebo na péči profesionální chůvy s živnostenským listem. Školkovné dostane jen rodič, u nějž dítě žije. (red)

Poslat nový komentář