Veřejná finanční podpora pro sociální služby je řádně „osekaná“

Veřejná finanční podpora pro sociální služby je řádně „osekaná“
ilustrační foto MMP

 

Oč víc přeje vedení města sportovcům, o to méně financí proudí do sociální oblasti. Tak to alespoň vypadá při pohledu rozdané veřejné finanční podpory, kterou zastupitelé odsouhlasili na posledním jednání.

Občanské sdružení na pomoc starým, chronicky nemocným, zdravotně postiženým a handicapovaným občanům „Pomocná ruka“ žádalo o 100 tisíc, dostalo 80 tisíc. Po střechu naplněné OS Mateřské centrum toužilo po  250 tisících, dostalo 180 tisíc. OS na pomoc zdravotně postiženým LIPKA by potřebovala 400 tisíc, dostala 150 tisíc. Sdružení Podané ruce, provozující Kontaktní centrum, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Terénní program a Romský projekt Tajsaskero, žádalo 620 tisíc, dostalo 300 tisíc. Ani jeden ze subjektů neobdržel požadovanou částku v plné výši, některým byla pokrácena o víc než polovinu.

„Krátí nás stát, kraj, město. V těchto podmínkách už několik let doslova kouzlíme s financemi, abychom klientům mohli poskytnout plnohodnotný servis. Že by se to někdy změnilo, to je jen naše toužebné přání,“ posteskla si jedna z vedoucích pracovnic jednoho zařízení. (ber)  

Poslat nový komentář