Stavotech Olomouc se blíží! Již za pár dní!

Stavotech Olomouc se blíží! Již za pár dní!
ilustrační foto omnis.cz

 

48.stavební a technický veletrh  STAVOTECH - Moderní dům Olomouc se uskuteční ve dnech 6. – 8. listopadu 2014 na olomouckém Výstavišti Flora. Největší podzimní stavební veletrh na Moravě  přináší bohatou nabídku stavebních materiálů, výrobků, služeb a technologií. Součástí veletrhu je řada doprovodných výstav, konferencí, seminářů a prezentací.

Nosnou částí celého veletrhu STAVOTECH – Moderní dům je prezentace firem ve výstavní části. Přes 150 vystavovatelů představí nabídku širokého stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku. Úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie obsáhne specializovaná sekce EKOENERGA ve své výstavní i přednáškové části. Témata letošních přednášek jsou zejména moderní způsoby vytápění, možnosti úspor a regulace nejen v rodinných, ale i bytových domech. Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA.

Další tradiční součástí veletrhu jsou OLOMOUCKÉ DNY ARCHITEKTURY A STAVEBNICTVÍ. Architektonické procházky dávají prostor pro prezentaci výjimečných staveb a diskusi s autory projektů k tématům aktuálním nejen v Olomouci. Letos se uskuteční procházky dvě. Do prostor Pedagogické fakulty UP Olomouc se vydáme za doprovodu Miroslava Pospíšila z Ateliéru-r. Zajímavou stavbou je i rekonverze průmyslového objektu Silo Tower, kterou bude možné si prohlédnout s její autorkou  Blankou Zlamalovou. Dřevostavby jsou předmětem architektonických přehlídek Dřevěná stavba roku a Salon dřevostaveb. Studentské práce představí architektonické přehlídky Young Architects Award a Diplomové práce studentů fakult architektury.

Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Kromě Olomouckého kraje se zde představí města Olomouc, Prostějov, Litovel, Šternberk a Jeseník.

Návštěvníci veletrhu mohou získat cenné rady a využít odborníků pro řešení svých životních situací. K dispozici bude bezplatná právní poradna (pátek a sobota) a poradna sdružení pro ochranu spotřebitelů. Navíc se v pátek odpoledne uskuteční přednáška k praktickým právním radám ve stavebnictví.

Podzimní veletrh STAVOTECH - Moderní dům uvidíte v pavilonu A Výstaviště Flora ve dnech 6. - 8. listopadu mezi 9,00 – 18,00, v sobotu do 17,00 hodin. (red)

Poslat nový komentář