Tip na výlet: Flora Olomouc a Tajemná Indonésie v palmovém skleníku

Tip na výlet: Flora Olomouc a Tajemná Indonésie v palmovém skleníku
ilustrační foto plakát

Expozice odhaluje taje pohádkové Indonésie a ostrova Nová Guinea. Projekt o tajemném ostrově Nová Guinea je největší výstavou svého druhu. Výstava prezentuje výsledky práce Rudolfa Švaříčka o panenské přírodě, neznámých etnikách, dobrodružství i sportovních výkonech hluboko v nitru ostrova. Známý cestovatel nové generace se vypravil do hlubin ostrova ke kmenům, které bojují v rituálních válkách, komunikují s duchy, používají krevní mstu.

Dobrodružné snímky z nejvyšších ledovcových vrcholů se střídají s přiblížením života domorodců, scenériemi jedinečných přírodních lokalit a momentkami z osad, které jsou bez kontaktu s okolním světem. Najdeme zde unikátní etnografické předměty (loď a pádla odlišných etnik, pětimetrové rituální totemy bisj, válečné štíty, obrovské iniciační masky, bojové oštěpy, luky a šípy, kamenné rituální sekery a kostěné nože). Nechybí ani stavby domorodých chýší, projekce filmů. Expozice nabízí rozsáhlý a vzrušující pohled na podivuhodnosti ostrova.

Výstava začala vernisáží v pondělí 26. března v palmovém skleníku. Otevřena je denně mimo pondělí v době od 9,30 do 18 hodin. (red)

Poslat nový komentář