Florbaloví junioři na hřišti nechali duši, v prvním barážovém zápase ale padli

Florbaloví junioři na hřišti nechali duši, v prvním barážovém zápase ale padli
Foto ilustrační loňská sezóna

 

Sobotní večer patřil v hale reálného gymnázia florbalovému vrcholu sezóny, konkrétně souboji prostějovského SK K2 a Frenštátu pod Radhoštěm o místo ve druhé lize juniorů. Vyrovnané utkání hrané ve velmi nadprůměrném tempu dopadlo lépe pro hosty, kteří si ponesou do odvety dvoubrankový náskok, když v Prostějově zvítězili 4:2.

Hned od první minuty bylo jasné, že nejde o obyčejný zápas. Tempo utkání bylo od úvodního buly vysoko nad ligovými zápasy, které dosud hráli prostějovští junioři. Bezbrankový stav se držel po většinu první periody, nicméně to byl prostějovský gólman Fica, který první inkasoval po střele z poměrně velké vzádelonsti. Po první dvanáctiminutovce tedy svítilo na tabuli skóre 0:1.

Druhá část se nesla ve znamení prostějovské snahy srovnat, hrálo se stále ve vysokém tempu, ale obrany obou celků až na drobná zaváhání fungovaly výborně, takže v prostředním dějství se skóre neměnilo.

Ve třetím však již ano a to velmi výrazně v neprospěch domácích, když Frenštát dokázal poměrně rychle po sobě následujícími góly navýšit své vedení na tříbrankové. Po domácím timeoutu dokázal snížit na 1:3 Marek Maťcha a vykřesal tak naději pro SK. Ve stihání mohl pokračovat kapitán Smička, který hrál úžasný zápas a byl dost možná nejlepším hráčem na hřišti, když se postavil k trestnému střílení, to však neproměnil. Ihned na to domácí opět smolně inkasovali navíc ve vlastní přesilovce. Tu však nakonec dokázali i využít po gólu z hole Navrátila.

V prvním barážovém souboji tak junioři SK K2 Prostějov prohráli 2:4 a dvougólovou ztrátu budou muset dohánět ve venkovním zápase. Florbalová baráž je totiž hraná pouze na dvě utkání, z nichž se počítá celkové skóre.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář