Krásnému florbalu chyběly góly

Krásnému florbalu chyběly góly
ilustrační foto

 

Den po prvním utkání florbalové baráže juniorů se ke svému úvodnímu střetnutí v boji o vyšší soutěž postavili i dorostenci prostějovského klubu SK K2, kteří nastoupili proti Paskovu Saurians. Nádherný zápas plný osobních soubojů a pohledných akcí nakonec skončil v mládežnických kategoriích neobvyklou remízou 0:0.

Pro celých sedm hráčů Prostějova to bylo druhé barážové utkání ve dvou dnech, jelikož v sobotu nastoupili, nebo alespoň byli na střídačce jako gólman Pařenica, již v zápase juniorů s Frenštátem. Nikterak se to na nich však nepodepsalo a do utkání se pustili se stejnou vervou jako předchozí den.

Scénář všech třetin byl vlastně hodně podobný, oba týmy si vytvářely náznaky příležitostí, které ale končily buď na dobrých obranách či kvalitních gólmanech. Prostějov se poprvé popřádně zapotil při vyloučení Zabloudila, ale Paskov této výhody nedokázal využít. Krásnou individuální akcí se ve druhém dějství blýskl Marek Maťcha, který dostal hostujícího gólmana téměř mimo branku, ale po obtočení se kolem sítě, nedokázal míček poslat za čáru.

Utkání se hrálo ve výborné atmosféře, diváky občas kromě výkonu svých borců bohužel několikrát zvedly ze svých míst výroky rozhodčích, které byly občas trochu zarážející. To dokonce vedlo i k tomu, že tribunu musel jít uklidnit jeden z domácích trenérů. Domácí celek dostal ke konci utkání výhodu přesilovky, která ale zůstala nevyužita. Rozhodnout mohli hosté, kteří minutu před koncem trefili horní konstruci branky za Pařenicou, to se však nestalo a týmy se tak rozešly smírně po remíze 0:0. Odveta se bude hrát na půdě Paskova v neděli 3. května.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář