Florbalová juniorka veze z Mohelnice bod za remízu se Vsetínem

Florbalová juniorka veze z Mohelnice bod za remízu se Vsetínem
ilustrační foto sezona 2014/2015

Juniorka florbalového SK K2 Sportcentrum Prostějov se představila v dalších dvou zápasech druhé nejvyšší juniorské soutěže. Nejprve mladí Prostějované podlehli Mohelnici 8:3, následně však uhráli remízu 4:4 se Vsetínem a aktuálně figurují na osmé pozici v tabulce.

První zápas s domácí Mohelnicí začal lépe právě pro soupeře hráčů SK K2, ti už v šesté minutě měli dvoubrankový náskok, nicméně ten rychle stáhl Glacner. Nadále však měl domácí celek mírnou převahu, kterou ale do první sirény v další gól nepřetavil. Po dvou odehraných minutách srovnal na 2:2 prostějovský Michal Navrátil, mohlo být však ještě veseleji v řadách hostů, ačkoliv si totiž hráči SK vypracovali velké šance, chyběl jim klid v koncovce, aby je proměnili. Špatnou produktivitu Prostějova tak Mohelnice potrestala ke konci prostřední části, když udeřili Klička a Krmela a zvýšili na 4:2. Po necelé půlminutce odehrané ze třetí třetiny se navíc domácí radovali znovu, když Pařenicu překonal Pudil, na tuto trefu rychle odpověděl svou druhou brankou Navrátil, to ovšem bylo od Prostějovských v tomto utkání vše, naopak Mohelnice přidala ještě tři góly v rozmezí dvou minut a zpečetila tak výsledek na konečných 8:3.

Zápas se Vsetínem začal pro Hanáky mnohem lépe a už ve třetí minutě šli do vedení, když se prosadil Petr Zabloudil. Vsetínští nastoupili ve velmi okleštěné sestavě, takže většinu úvodní třetiny pouze bránili útočné snaze Prostějova, nutno říct, že úspěšně a do konce první části další branka nepadla. Uběhly však dvě minuty z třetiny prostřední a Prostějovští se mohli znovu radovat, když míček do sítě dorazil Nemela. Vsetínský tým ale po půlce zápasu začal vystrkovat drápy a jejich útočná snaha přinesla ovoce, protože ještě před druhou přestávkou se trefili Zubek a Holec, což znamenalo stav 2:2 na začátku posledního dějství. To načali lépe Prostějovští a Michal Navrátil je poslal opět do vedení, které se následně zdvojnásobilo, když Ondřej Král se štěstím a přispěním vsetínského beka dostal míček do sítě počtvrté. Nicméně po pouhých osmi vteřinách Vsetínští snížili a čtrnáct sekund po této trefě bylo srovnáno. Vsetín měl v závěru ještě velký tlak, ale Prostějov podržel skvělý gólman Pařenica, takže se oba týmy rozešli s jedním bodem za remízu 4:4.

Aktuální tabulka 2. ligy juniorů nyní vypadá tak, že Prostějov je na osmé příčce ze ziskem čtyř bodů, za ním se nachází právě Vsetín, pak Šumperk a Klobouky shodně se třemi body. Lídrem soutěže jsou dle očekávání Bulldogs Brno.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář