Nenechte si ujít florbalový turnaj na ledové ploše na náměstí! Již zítra!

Nenechte si ujít florbalový turnaj na ledové ploše na náměstí! Již zítra!
ilustrační foto plakát

Letošní ledová sezóna před prostějovským muzeem bude uzavřena ve velkém stylu. Domovní správa si spolu se Sportovním klubem K2 a Sportcentrem – DDM připravili pod patronací sportovní a školské komise florbalový turnaj na ledové ploše.

Myšlenku zasvěcených lidí uspořádat před muzeem přímo hokejový turnaj zhatily vždy obavy z bezpečnosti. Město Prostějov se může pochlubit relativně vysokým pocitem bezpečí mezi občany, avšak i zbloudilá střela hokejovým pukem, která by jinak nezvýšila kriminalitu v našem městě, by mohla být nepříjemným šrámem na této nové aktivitě. Proto se trojice pořadatelů rozhodla bruslařům svěřit pouze florbalové hole a míčky a představit kolemjdoucím tento čím dál více populární skandinávský sport, který bude ozvláštněn ledovým podkladem namísto tradiční palubovky.

V pátek od deváté hodiny ranní svedou své boje ve dvou skupina žáci 4. a 5. tříd základních škol. Nakonec své zástupce vyšlou všechny základní školy z Prostějova. Po skupinách proběhnou semifinálové boje určující účastníky utkání o 3. místo a závěrečného finále. Po turnaji zhruba kolem druhé odpolední proběhne diskotéka na ledě.

„Byli jsme oslovení panem Průšou z Domovní správy, protože jsme největším vychovatelem florbalové mládeže v Prostějově. Nápad se nám velmi zalíbil, propagace florbalu je jeden z našich cílů, rovněž jsme rádi, když můžeme udělat něco pro město, ve kterém působíme. Jsem zvědav, jaké se podaří u ledové plochy vytvořit sportovní prostředí,“ prozradil manažer oddílu florbalu SK K2 Radek Pařenica.

Turnaj domovní správy nakonec nese jméno Zlatá brána. „Přišlo nám to jako zajímavé spojení. Ostatně k florbalu nám název Zlatá brána sedí více, než Domovní správa, která je iniciátorem akce,“ sdělil nám s úsměvem Jan Zatloukal ze Sportcentra – DDM a dodal: „Bylo důležité se domluvit na podmínkách, za jakých může turnaj nést jméno vedle stojícího obchodního domu. Jsme velmi rádi, že jsme našli vstřícný přístup u samotné manažerky Zlaté brány.

„Jsem nesmírně ráda, že se zrodila taková sportovní akce a že jsme se my k ní mohli připojit. Uvidíme, jestli se ze Zlaté brány, co by florbalového turnaje, stane nová zimní tradice,“ uvedla na závěr manažerka Zlaté brány Karolína Pořízková. (red)

Poslat nový komentář