FN Olomouc hlásí další zákazy návštěv!

FN Olomouc hlásí další zákazy návštěv!
ilustrační foto

Zvyšující se výskyt akutních respiračních onemocnění a tedy i zhoršující se epidemiologická situace přiměla k vyhlášení zákazu návštěv další kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Od středy 7. února zákaz platí na Klinice plicních nemocí a tuberkulózy a Hemato-onkologické klinice. Už v pátek 2. února se před návštěvami uzavřelo oddělení dětské hematoonkologie, v pondělí 5. února se přidala celá dětská klinika. Zákaz návštěv platí do odvolání.

Podle epidemiologů se dá předpokládat, že nemocnost v celém Olomouckém kraji ještě poroste. „Zatím tady máme akutní respirační infekce, chřipky po republice jsou, ale v Olomouckém kraji zatím celkově v epidemii nejsme. Na Olomoucku je situace horší, což je dáno tím, že tento okres má stotisícové velkoměsto, což se promítá v hlášeních od lékařů, koncentrují se zde školská zařízení,“ řekla včera pro Olomoucký deník ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Růžena Haliřová.

Chřipkovou epidemii v celé České republice vyhlásili hygienici v pátek, pacientů přibývá ve všech krajích. Na 100 000 lidí připadá podle pátečních údajů v celé ČR v průměru 1722 nemocných a proti minulému týdnu stoupl počet pacientů asi o pětinu. O epidemii se hovoří, když se počet pacientů pohybuje mezi 1600 až 1800 nemocnými na 100 000 lidí. (Zdroj FN Ol)

 

Poslat nový komentář