Klokánek letos pomohl už bezmála stovce rodin, pomoc potřebuje i on sám

Klokánek letos pomohl už bezmála stovce rodin, pomoc potřebuje i on sám
ilustrační foto

 

Zatímco vloni pomohl Fond ohrožených dětí v Prostějově 173 rodinám, 95 jich přišlo o pomoc požádat poprvé. Letos bylo nových žadatelů už 86, 24 dětí musel fond umístit. Jak je vidět, Klokánek je v Prostějově víc než potřeba. Jeho dostavbě by měl pomoci i čtvrteční benefiční koncert.

Podle vedoucí prostějovské pobočky FOD Reginy Šverdíkové jsou za nárůstem rodin v zoufalé situaci nejrůznější příčiny. „Dluhy, exekuce, to, že lidé naletí nejrůznějším podvodníkům. Pozorujeme také nárůst rodičů závislých na návykových látkách, časté jsou případy domácího násilí,“ popsala nejčastější Šverdíková.  

Vybudování Klokánku v Prostějově bude stát kolem deseti milionů. I když fond dostal od města darem budovu v Západní ulici, největší díl financí spolkne její přestavba. “S penězi je to dost zlé, proto vítáme iniciativu Okrašlovacího spolku a sdružení Pomáháme tancem, kteří se pro nás rozhodli uspořádat charitativní koncert Hradišťanu. Velmi si toho vážíme,“ dodala Šverdíková. Pokud tedy uvažujete, co se čtvrtečním večerem, ještě stále máte možnost přispět dobré věci. Poslední vstupenky jsou stále k dispozici v předprodeji divadla.

Pro ty, kdo si koncert z nejrůznějších důvodů nemohou přijít poslechnout, se nabízí jiná varianta pomoci. Peníze můžete poslat přímo na  účet prostějovského Klokánku - 3055103/0300,  variabilní symbol 514. (ber)

Poslat nový komentář