Fond ohrožených dětí prosil o odpuštění pokuty

Fond ohrožených dětí prosil o odpuštění pokuty
ilustrační foto MMP

Na dnešní jednání prostějovských zastupitelů se dostavili i dva představitelé Fondu ohrožených dětí. Jan Vaněk a Hana Kupková přišli poprosit o předání budovy Klokánku. Po delší debatě jim dům v Krasické zastupitelé přiklepli.

"Dohodli jsme se stavitelem, že stavbu převezme. Hodnota činí 9 milionů, které mu dluží Fond za provedené stavební práce," vysvětlila Hana Kupková. Město Fond zároveň žádá o prominutí smluvní pokuty ve výši 500 tisíc korun.
"Jednání s bývalým vedením, paní Marií Vodičkovou, je velmi nesnadné. Nemáme řadu smluv, dokumentů, ona sama nespolupracuje. Navíc podala žalobu na neplatnost svého odvolání, takže jsme se ocitli v ještě vážnější situaci. Případní zájemci od nás nechtějí majetek odkoupit, aby následně nebyl soudně zablokován," popsala Kupková s tím, že stavitelem je Stavkonzult Kroměříž, se kterým Fond vyjednává i převzetí jednoho Klokánku v Kroměříži, rovněž co by kompenzaci provedené a nezaplacené práce.
"Je nám to velmi líto, že v Prostějově Klokánek nebude. Naše finanční situace je bohužel taková, že potrvá nejméně dva roky, než se stabilizuje .Poté bychom Klokánek ve vašem měst rádi otevřeli jako dík za ochotu a podporu, se kterou se zde setkáváme," dodala Kupková.
Prosbu zástupců Fondu podpořila i primátorka Alena Rašková. "Peníze jsou hodně důležité, ale děti jsou důležitější," netajila se primátorka.
Fond ohrožených dětí se v současné době stará o 296 dětí. Děti z Prostějova, které se ocitnou v těžké životní situaci, nyní putují do Olomouci nebo Kroměříže.
Verdikt stran budovy Klokánku vynesli zastupitelé po delší debatě. Fondu nakonec odpustili podmínku zpětného odkupu ve prospěch města a odpustili mu i smluvní pokutu ve výši půl milionu korun. (ber)

Poslat nový komentář