Prostějovský fotbal má ambice na 3. ligu!

Prostějovský fotbal má ambice na 3. ligu!
Na snímku z tiskové konference zleva František Jura, Petr Langr, Miroslav Černošek, Jaroslav Faltýnek, Tomáš Bureš a Ivo Zbožínek.

Do prostějovského fotbalového dění vstoupil Miroslav Černošek, jehož společnost TK Plus se stala jedním z partnerů divizního 1. FK Prostějov. Na pondělní tiskové konferenci se sešli nejen představitelé města, ale i zástupci klubu, kteří nastínili záměry, které s fotbalem mají. Součástí programu bylo i oficiální představení nových posil týmu.

„Ačkoliv jsem vždycky říkal, že se nebudu motat ve dvou sportech – hokeji a fotbalu, udělal jsem chybu. Člověk nikdy nemá říkat nikdy,“ zahájil svoji řeč Miroslav Černošek, ve které vysvětlil důvody, jež ho vedly ke spolupráci s 1. FK Prostějov. Rozhodnutí podporovat fotbal započalo už v roce 2009, kdy s Petrem Langrem podepsali smlouvy o podpoře fotbalu, tím se začala budovat fotbalová akademie. „Jsme agentura, která je investorem ve světě sportu. Tím pádem i fotbalu,“ upřesnil Černošek.

Město investovalo do fotbalu nemalou částku peněz, když opravilo dvě hřiště a investovalo do opravy hřiště ZŠ Valenty. „Nemáme ambice na nejvyšší soutěž, jde o podporu mládeže a na to se váže i otázka fotbalu dospělých,“ vysvětlil Jaroslav Faltýnek, zastupitel města Prostějova, který byl na tiskové konferenci přítomen.

Černošek zároveň podotkl, že do tohoto procesu vstoupili, když se jednalo o otázku divize, která byla nutná. Zjistilo se, že tato úroveň si vyžaduje peníze, které jsou schopni sehnat. „Na této úrovni je fotbal sportem, který se svým rozpočtem blíží desetkrát nižšímu rozpočtu, jaký máme u volejbalu a patnáctkrát nižšímu, než je u basketbalu,“ upřesnil a dodal: „Po dohodě s městem jsme schopni svým závazkům dostát a fotbal dostat do třetí ligy. Takový je náš zájem.“ 

Tiskové konference se zúčastnil i Tomáš Bureš a Ivo Zbožínek, kteří ještě společně s Lukášem Zelenkou a Michalem Pospíšilem posílili tým. „Vše vychází z mládeže tak, aby měla své vzory. Dostat do týmu posily Tomáše Bureše a Ivo Zbožínka bylo mým snem,“ podotkl trenér František Jura. Na otázku přestupu Tomáš Bureš s úsměvem odpověděl: „Byly i jiné varianty, ale nápad rozvoje fotbalu byl zde tak obrovský, že jsem vůbec neváhal.“ 

(pel)

Poslat nový komentář