Lepší než kontumace

Lepší než kontumace
ilustrační foto
Další fotky: 
Lepší než kontumace
Lepší než kontumace
Lepší než kontumace
Lepší než kontumace
Lepší než kontumace
Lepší než kontumace
Lepší než kontumace

 

To dnes platí o dohrávce 13. kola mezi 1. FK Prostějov a MFK Havířov. Zápas, který byl nejprve kontumován za to, že Havířov se na podzim nedostavil na zápas, se dohrával dnes díky odvolání ke svazovým orgánům ze strany slezského celku. Celá aféra ale nebyla nic platná. Domácí FK si nenechal 3 body do tabulky utéct a porazil Havířov vysoko 4:0. 

 

 

Tým z Hané, posílený o několik nových hráčů včele s Lukášem Zelenkou, vstoupil do utkání aktivně. Hostující celek se zatáhnul do obrany a až na pár výjimek se za první poločas nedostal na soupeřovu polovinu. První slibný pokus vyslal zdálky Machálek, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci. Neuvěřitelná chyba přišla v 16. minutě ze strany hostujícího gólmana Mrozka. Tomu vypadla pomalá střela některého z hráčů Prostějova, volný míč vybojoval Michal Pospíšil a dopravil ho do prázdné branky. Tvrdou střelou se osmělil i dobře hrající nováček v barvách Prostějova Lukáš Zelenka, který vyslal zpoza obránců pumelici. Ta ale skončila jen v náručí Mrozka. První žlutou kartu zápasu obdržel havířovský hráč Radim Pešek za tvrdý faul zezadu. Ofenzivní hra Prostějova pokračovala a havířovští hráči, zaskočení inkasovaným gólem, se stáhli ještě hlouběji do obranného pásma. Právě Sparťanský odchovanec Lukáš Zelenka byl aktérem dalšího gólu FK. Předvedl kombinační akci, několikrát si nahrál se svými spoluhráči a postupně se dostal až před brankáře, kterého překonal střelou k tyči. Utkání se definitivně rozhodlo po další chybě hostujícího gólmana. Ten zřejmě díky prudkému jarnímu slunci neviděl na balón, který se od rohového praporku snesl přesně doprostřed branky. Iniciátor branky Ondřej Dostál tak těsně před koncem poločasu poslal domácí do vedení 3:0.

Navýšit skóre mohl hned v úvodu druhého poločasu Tomáš Zatloukal, který dostal kolmou přihrávku z křídla, následná střela po zemi ale skončila v Mrozkově náručí. Tří gólový náskok jakoby prostějovské hráče ukolébal. Pouze sem tam vyslali na havířovskou branku nějakou střelu, které většinou skončily mimo. Sérii střádání na obou stranách následovala další pohledná akce 1. FK. Po rohovém kopu na zadní tyč následovala série hlaviček, nejpřesnější z nich od Tomáše Zatloukala ale skončila jen na boční síti. V 74. minutě vstřelil svůj druhý gól Michal Pospíšil. K největší šanci se dostali hosté až v závěru utkání, když Roberta Pištěka poslal do šance křížnou přihrávkou Jan Lukan. Ani tuto obrovskou šanci hosté nevyužili a zápas tak skončil vítězstvím domácího celku 4:0.

Diváci: 960

Rozhodčí: Pustějovský – Kneisl, Stodůlka

-vil-

 

Poslat nový komentář