Konice rozdrtila Želatovice pěti brankami

Konice rozdrtila Želatovice pěti brankami
ilustrační foto
Další fotky: 
Konice rozdrtila Želatovice pěti brankami
Konice rozdrtila Želatovice pěti brankami

Konice odjížděla na utkání do Želatovic povzbuzena vítězstvím nad Ústím, domácí naopak chtěli potvrdit dvě jarní výhry nad Troubkami a Kozlovicemi. Čekal se proto zajímavý duel, zvlášť, když obě mužstva byla seřazena za sebou v tabulce.

Úvod utkání se nesl v tomto duchu. Obě mužstva vyčkávala, co jejich soupeř vymyslí, a v prvním poločase proto diváci mnoho šancí neviděli. První příležitost ke skórování měl Kryl, ale ani z trestného kopu, ani po následné hlavičce, obojí v 17. minutě, se síť za brankářem Bělíkem nerozvlnila. Co se však nepovedlo konickému ostrostřelci, dokonala v 19. minutě staronová posila Otakar Cetkovský, který se po rohu Kryla prosadil hlavičkou – 0:1. Pak ještě vylekal bombou z dálky domácího gólmana Schön, do konce poločasu však již převzali iniciativu domácí. Ti se několikrát dostali do slibných příležitostí, největší měli minutu před koncem, kdy jeden z jejích hráčů hlavičkoval nad prázdnou konickou branku. Poločas proto skončil 0:1.

Druhá půle se nesla ve zcela jiném duchu než ta první. Želatovice, v touze po vyrovnání, otevřely hru a nabídli tak prostor Konici k rychlým brejkům. Zpočátku toho černočervené mužstvo nevyužívalo, na druhé straně si připsal největší příležitost střídající Mackovík, jehož střelu zpacifikoval Nakládal. Mnohem nebezpečnější však byli postupem času přeci jen hosté, blízko brance byl v 64. minutě zvláště Novotný, který však sám před brankářem zaváhal, a dostal se mimo střelecký úhel. O minutu později však již uhodilo, to se odražený míč dostal k dobře hrajícímu Schönovi, který dorazil do přesně mezi tři tyče na 2:0. Definitivní hřebík do želatovické rakve pak zatloukl Cetkovský, který využil obrovské hrubky domácích ve vápně a k tyči zvýšil již na 3:0. Ovšem to pro hostitele nebylo zdaleka vše, Konice se bavila fotbalem a předváděla pohledné akce. Jednu z nich v 85. využil po centru Schöna prudkou ranou Novotný, krátce po svém střídání pak v 89. minutě popáté překonal brankáře Bělíka střídající Směták. V úplném závěru ještě mohl přidat šestou branku po samostatném úniku Novotný, to by ale bylo na domácí již moc…

Zcela jiné rozpoložení samozřejmě vyvolal duel v obou trenérech. Zatímco konický trenér Roman Jedlička vyšel z kabiny plný úsměvů, domácí lodivod Bohumil Chodil by nejraději želatovický areál co nejrychleji opustil. Podle konického kouče  rozhodl o osudu utkání třetí gól. „Po něm domácí odpadli a poté jsme již hru kontrolovali,“ řekl Jedlička. Z celkového pohledu pak podle jeho názoru rozhodla větší individuální kvalita jeho mužstva a takticky dobře zvládnuté utkání. „Domácí měli kvalitní hráče, ale na každém postu jsme byli malinko lepší,“ uvedl Jedlička. S tím souhlasil i domácí trenér Bohumil Chodil. „Věděli jsme, že se setkáváme na jaře s doposud nejlepším celkem. Kvalita soupeře se projevila především po změně stran,“ uvedl po zápase šéf domácí lavičky. Trenér Jedlička si po utkání výsledek nadmíru pochvaloval, protože vysoké vítězství považoval za velmi důležité. „Ukázalo se také, že jakmile na trénink dochází více hráčů a kvalitně trénujeme, na hře se to ihned pozitivně projeví,“ uzavřel spokojený hostující trenér Jedlička.

FC Želatovice – Sokol Konice 0:5 (0:1) Branky: 19. a 70. Cetkovský, 65. Schön, 85. Novotný, 89. Směták

Rozhodčí: Lakomý – Boháč, Polanský. Delegát: Vysloužil. Diváků: 150 Žluté karty: Koplík, Jemelka, Dlouhý, Mackovík (všichni Želatovice)

Sestavy: Želatovice: Bělík – Bernard, Mrázek, Venský, Koplík – Zehnálek, Matušík, Havlík (69. Calábek), Jemelka – Chuda (52. Mackovík), Dlouhý. Trenér: Bohumil Chodil Konice: Nakládal – Křeček, Řehák, Rus, Růžička – Schön (90. Kořenovský), Václavský, Cetkovský (80. Petrů), Klobáska – Kryl (87. Směták), Novotný. Trenér: Roman Jedlička

(red)

Poslat nový komentář