FK porazil Šumperk a vyšvihl se na třetí příčku

FK porazil Šumperk a vyšvihl se na třetí příčku
ilustrační foto

Prostějov - Jak uragán vstoupili prostějovští fotbalisté do dalšího utkání divize E, ve kterém na svém hřišti hostili druhý celek tabulky ze Šumperka. Nejprve Dostál trefil boční síť, pak se dvakrát blýskl Pospíšil, z nichž zejména druhá šance hosty pořádně vylekala, protože skončila na tyči. Zasloužené gólové radosti se však Prostějov dočkal o několik minut později, kdy po ose Zelenka – Pospíšil doputoval míč k Zatloukalovi, který jej uklidil do sítě – 1:0. Poté domácí ubrali a přenechali iniciativu Šumperku, který se mohl prosadit zásluhou Horáka, to by ovšem musel mířit přesněji. Prostějov postihla nepříjemná situace také ve 22. minutě, kdy se zranil Lukáš Zelenka a musel vystřídat, domácí však o to víc přidali v bojovnosti a do konce poločasu hosty do ničeho nepustili.

I po změně stran se spíše bojovalo. Prostějovská defenzíva pracovala na jedničku a nepouštěla hostující forvardy na dostřel Burešovy branky. Naopak v době, kdy se chystal závěrečný nápor Šumperka, přišel druhý úder domácích – střídající Fládr napřáhl zpoza šestnáctky, Kameník míč jen vyrazil před sebe, kde si jej našel Pospíšil a podruhé rozjásal domácí fanoušky. Do konce zápasu již Prostějovští svoje dvougólové vedení udrželi.

Trenér domácích František Jura své svěřence pochválil především za bojovnost. Fotbalově sice nebyl zcela nadšen, i přesto ohodnotil výkon svého týmu jako nejlepší na jaře. Za výkon pochválil celé mužstvo, superlativy však vysekl zejména obranné čtveřici i střídajícímu Fládrovi, který bezchybně nahradil střídajícího Zelenku.

Podle hostujícího kouče Petra Strnada rozhodl především důraz v šestnáctce. „Domácí nás doslova a do písmene převyšovali svými vysokými útočníky. Bohužel, stejný problém s efektivitou jsme měli i v minulé zápase v Dolním Benešově,“ lkál po zápase Petr Strnad.

1.FK Prostějov - FK SAN-JV Šumperk 2:0 (1:0)

Branky: 14. Zatloukal, 73. Pospíšil

 

Rozhodčí: Křenek - Podaný, Petr. Delegát: Poklop Žluté karty: Bureš, Svozil - Můčka, Linet. Diváků: 660.

Sestavy: Prostějov: Bureš - Hloch, Zbožínek, Hunal, Dostál - Hirsch, Zelenka (22. Fládr), Svozil, Klimek (89. Matula) - Pospíšil (86. Poláček), Zatloukal. Trenér: František Jura.

Šumperk: Kameník - Macek, Skopal, Pinkava, Můčka - Chlebek (62. Hladík), Linet, Horák, Bernard (46. Šinogl) - Pobucký, Gábor (57. Olejník). Trenér: Petr Strnad.

Poslat nový komentář