1.SK i s exligistou Pavlíkem suverénně porazil Vyškov

1.SK i s exligistou Pavlíkem suverénně porazil Vyškov
Petr Pavlík

S velezkušenou posilou, čtyřiatřicetiletým někdejším kapitánem prvoligového Jablonce Petrem Pavlíkem v sestavě, nastoupili fotbalisté 1.SK Prostějov k předposlednímu přípravnému zápasu před startem MSFL. V Drnovicích se utkali s MFK Vyškov.

První branku zápasu vstřelil již v 21. minutě Zbožínek a svěřenci trenéra Jury i nadále diktovali tempo hry. Další šance však zahodili Pospíšil a Machálek, do kabin se proto šlo za těsného stavu 1:0. Krátce po změně stran se však uvedla právě nová posila na defenzivní či záložní post, Petr Pavlík, který proměnil pokutový kop. Své spoluhráče napodobil v 81. minutě ještě dorostenec Kopečný a Prostějov tak nad divizním Vyškovem vyhrál 3:0. Hlavní téma pozápasových rozborů však byl právě start zkušeného exligisty s více než dvěma stovkami startů v nejvyšší soutěži Petrem Pavlíkem.

Petr Pavlík hrál ještě v minulé sezóně v Jablonci a v mužstvu pod Ještědem zastával roli kapitána. Po skončení ročníku to zkoušel ve slovenské prvoligové Senici, vedené bývalým trenérem Sigmy Olomouc Zdeňkem Psotkou, zde se však neuchytil, a proto putoval na Hanou. Trenér Jura se zkušeným zadákem počítá na post defenzivního záložníka.

MFK Vyškov – 1. SK Prostějov 0:3 (0:1)Branky: 21. Zbožínek, 52. Pavlík (z pen.), 81. KopečnýSestava Prostějova: Bureš – Kazár, Zbožínek, Hunal, Hloch – Dostál, Pavlík, Zelenka, Papoušek – Pospíšil, Machálek. Střídali: Kofroň, Krejčíř, Mazouch, Hirsch, Fládr, Kocourek, Kopečný, Svozil, Zatloukal. Trenér: František Jura

Charakteristika Petra Pavlíkanarozen: 17. července 1978občanství: ČRvýška: 186 centimetrůváha: 80 kilogramůHerní post: obránce, defenzivní záložníkPočet startů v lize: 235Počet branek v lize: 21Předchozí působiště: Sparta Krč (odchovanec), Jablonec (2001), Pardubice (2001-2004), Slovácko (2004-2006), Brno (2006-2008), Jablonec (2008 – 2012), 1.SK Prostějov (2012-)Charakteristika (dle idnes.cz): Běhavý záložník či obránce, rychlostní typ, umí obejít protihráče a má dobrou koncovku.

(red)

Poslat nový komentář