Povedená generálka 1.SK, Kroměříž rozstřílel 6:0

Povedená generálka 1.SK, Kroměříž rozstřílel 6:0
ilustrační foto

Nad očekávání dobře skončila generálka fotbalstů 1.SK Prostějov na úvodní duel nového ročníku MSFL. Na hřišti Kroměříže, svého budoucího soka v mistrovské soutěži, vyhráli svěřenci trenéra Jury vysoko 6:0 a do prvního ostrého zápasu proti béčku Slovácka příští neděli tak mohou jít dobře naladěni.

Prvních dvacet minut patřilo domácím, jen díky výbornému zákroku Bureše trefili pouze tyč, další střela nebyla uznána jako gólová kvůli ofsajdu a jiný pokus zas mířil jen do boční sítě. Po vlažném začátku všakazačali úřadovat zkušenější hosté. První gól v kroměřížské síti padl ve 25. minutě, kdy Kazárův centr poslal hlavou do sítě Zbožínek. Neuplynuly ani dvě minuty a skóre se měnilo podruhé, kdy se výstavně trefil z trestného kopu Papoušek. Třetí gól následně obstarala po Zelenkově centru čerstvá posila Hanáků Pavlík a čtvrtý hřebíček do rakve Hanácké Slavie zatloukl vzápětí Zelenka.

Úvod druhé půle patřil opět domácím, Bureš v prostějovské brance však byl nepřekonatelný. Prostějov pozměnil sestavu a chvíli se hledal, nakonec však přeci jen přidal další dvě branky. V 75. se trefil z trestného kopu Kazár a o čtyři minuty později uzavřel skóre Mazouch.

Prostějovští fotbalisté si tak ze dvou posledních zápasů připsali devět vstřelených branek a žádnou inkasovanou. Trenéři 1.SK však varují před sebeuspokojením a poukazují před chyby, kterých se ani tak zkušený kádr nemůže vyhnout, například v úvodech zápasů. Pozitivně naopak prostějovská lavička hodnotí efektivitu využívání standardních situací.

Hanácká Slavia Kroměříž - 1.SK Prostějov 0:6 (0:4)Branky: 25. Zbožínek, 27. Papoušek, 30. Pavlík, 75. Kazár, 79. Mazouch.

Rozhodčí: Hanák - Hrčo, Čech. Žlutá karta: 52. Hloch (Prostějov).

Sestavy:Kroměříž: Janalík (46. Jarka) - Hrušák, Šilinger, Klabal, Havlík - Fiala, Steiner, Budín, Handl - Janoštík, Kopečný. Střídali: Vojtášek, Šnajdr, Janečka, Lehkoživ, Lošťák. Trenér: Jaroslav Baďura.1.SK Prostějov: Bureš (75. Hubál) - Krejčíř (46. Hloch), Zbožínek, Hunal (46. Mazouch), Kazár - Papoušek (58. Fládr), Pavlík, Zelenka (58. Svozil), Dostál - Machálek (46. Zatloukal), Pospíšil (50. Hirsch). Trenér: František Jura.

(red)

Poslat nový komentář