Jak se o víkendu dařilo okresním fotbalovým celkům v krajských soutěžích?

Jak se o víkendu dařilo okresním fotbalovým celkům v krajských soutěžích?
ilustrační foto

Uplynulý víkend přinesl start krajských fotbalových soutěží a v nich i řady celků prostějovského okresu. Jak si naši reprezentanti v regionální konkurenci vedli?

Hned první kolo krajského přeboru přichystalo pro fanoušky okresní derby mezi Konicí a Kralicemi. Celek trenéra Jedličky měl domácím co uplácet, vždyť loni s ním dvakrát prohrál s ostudným skóre 1:8. Tentokrát však černočervení Koničtí neponechali nic náhodě a po hluché první desetiminutovce převzali otěže zápasu. Kralické sestřelil nejprve hlavičkou jejich bývalý hráč Otakar Cetkovský, po změně stran pečetil vítězství hostí čerstvý Lukáš Malínek.

Branky: 11. Cetkovský, 68. MalínekRozhodčí: Křepský – Kubec, SlotaŽluté karty: Pejřimovský, Jano, Halenka, Trnavský, Valtr – Řehák, RůžičkaDiváků: 200

Sestavy:

Kralice na Hané: Urbánek – Neoral, Jano, Kocourek, Pejřimovský (46. Halenka, 71. Vitásek) – Valtr, Martinka, Vybíhal, Cibulka – Lehký, Chvojka (46. Trnavský). Trenér: Petr Gottwald.Konice: Kmecik – Bílý, Cetkovský, Řehák, Růžička – Schön, Klobáska, Bednář, Směták (87. Schvarz) – Novotný, Antl (64. Malínek). Trenér: Roman Jedlička.

Nejúspěšnější celek loňského ročníku krajského přeboru z Prostějovska, Určice, zajížděl na horkou půdu do Zlatých Hor. Sestavu látal až na poslední chvíli, přesto dokázal u polských hranic vydolovat bod. Domácí si během zápasu vypracovali řadu vyložených šancí, s jejich proměňováním však byli na štíru, a tak po jednobrankovém vedení Zlatých Hor po poločase srovnal na konečných 1:1 krátce po návratu z kabin úspěšný penaltový exekutor Los.

Branka Určic: 50. Los z penaltySestava Určic: Nejezchleb – Pospíšil, Vaněk, Petržela, Javořík – Matoušek, Los, Holly (90. Pavel), Hochman – Bodák, Halouzka (75. Dreksler).Žlutá karta Určic: Hochman

Derby vítězství Čechovic a kostelecký debakl

Vstup do svých soutěží obstaraly i celky I. A třídy. I druhá nejvyšší krajská soutěž přinesla na úvod jedno derby celků prostějovského okresu, konkrétně ve skupině B, kde Čechovice zvítězily po brance Petra Hoduláka na hřišti Hané 1:0. Vítězně ze vstupního zápasu vyšly ještě Klenovice, které na svém hřišti zdolaly Náměšť 2:1 (góly Láník a T. Přikryl). Čtvrtý náš zástupce v I.A třídě, Plumlov, pak remizoval díky brance Jiřího Kišky doma s Hlubočkami 1:1.

Střídavě se vedlo také našim celkům v I.B třídě. Derby zápas mezi Mostkovicemi a Jesencem vyšel lépe hostím, kteří díky dvěma brankám Jiřího Tichého a jedné Petra Tichého vyhráli 3:1 (jediný mostkovický gól byl vlastní). Dobře si vedla i Lipová, která porazila doma Horní Hostěnice 4:2 (góly: Liška 2, Růžička, Přikryl). Méně se již dařilo Kostelci, který ve vstupním duelu dostal na domácím hřišti od Beňova osm gólů a prohrál 3:8 (branky vstřelili Grepl, Začal a Valtr). V dalších zápasech pak Nezamyslice porazily Všechovice 2:1 (Přikryl, Přidal), Vrchoslavice prohrály na půdě B týmu divizních Hranic 0:4 a Pivín remizoval s Radslavicemi 1:1 (Fialka). Poslední náš zástupce, a jediný v B skupině, Protivanov, pak doma nestačil na Velkou Bystřici a podlehl jí 1:2 (Vybíhal).

(red)

Poslat nový komentář