Fotbalisté 1.SK ve třetí lize stále bez prohry, z Orlové vezou bod

Fotbalisté 1.SK ve třetí lize stále bez prohry, z Orlové vezou bod
ilustrační foto

I druhý zápas na hřišti soupeře hráči 1.SK zvládli. Na hřišti dalšího nováčka MSFL z Orlové brzy vedl, domácí však otočili, když druhý gól vstřelili jen sedm minut před koncem z penalty. Zkušení hosté však zásluhou Pavlíka dokázali v nastaveném čase vyrovnat.

Hned z úvodu utkání bylo jasné, že půjde o zajímavý zápas nabitý šancemi. Již v 7. minutě mohli jít domácí hráči do vedení po úniku Žižky, toho ale včasným vyběhnutím zastavil Bureš. O tři minuty později však již gól padnul, ale k radosti Prostějova na druhé straně. Chybu domácí obrany totiž pohotově využil Hirsch, který přesně prostřelil Pacanovského a Hanáci vedli. Na následujících deset minut se hra uklidnila a oba týmy bojovaly převážně uprostřed hřiště. Ve 24. minutě se mohl hlavou prosadit hostující Dostál, jeho hlavička se však nevešla mezi tři tyče. Na druhé straně mohl srovnat Kovář, který unikl prostějovské obraně, po křídle se dostal až k Burešovi, který však pohotově vyrazil míč na roh. Z něho následně domácí nic nevytěžili a na gól si museli počkat až do nastaveného času prvního poločasu, kdy si na Silveirovu přihrávku naskočil Žižky, posunul míč na Přecechtěla, a ten vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas už tak atraktivní jako první nebyl. Neustálé přerušování hry, ať už kvůli faulům nebo střídání, se projevilo na celkovém dojmu ze hry, který se zlepšil až v závěru utkání. V 83. minutě vyslal zpoza obrany střelu Švrček, jeho rána ale naštěstí skončila na tyči. Vzápětí ale Prostějov fauloval ve vápně domácích a rozhodčí bez okolků nařídil penaltu. K té se postavil Kovář a bez větších problémů jí střelou do středu branky přetavil v gól. Hanáci se vrhli do útoku a blízko k vyrovnání měli v 89., kdy nastřelili břevno. Nakonec však za svoji snahu byli odměněni - v 93. minutě se na Pavlíkovu hlavu snesl přesný rohový kop a čerstvá posila 1.SK tak zajistila Prostějovu dělbu bodů.

FK Slavia Orlová-Lutyně - 1. SK Prostějov 2:2 (1:1)Branky: 45. Přecechtěl, 85. Kovář (pen.) - 10. Hirsch, 90. PavlíkŽluté karty: Kaizar, Švrček, Pražák - Dostál, BurešRozhodčí: Julínek - Fojt, Vojkovský. Diváci: 386

Sestavy:

FK Slavia Orlová-Lutyně: Pacanovský - Vlk, Pražák, Silveira, Kovář, Švrček - Přecechtěl (73. Kopel), Sobala, Žižka (63. Václavek) - Kaizar, Hanus. Trenér: L. Vlk. 

1. SK Prostějov: Bureš - Hloch, Hunal (68. Fládr), Zbožínek, Dostál (87. Krejčíř) - Pavlík, Hirsch, Zelenka (46. Mazouch), Papoušek - Zatloukal, Machálek. Trenér: F. Jura. 

-vil-

Poslat nový komentář