První domácí zápas SK nevyšel, Frýdek odváží tři body

První domácí zápas SK nevyšel, Frýdek odváží tři body
ilustrační foto

A je po neporazitelnosti! Třetí zápas v MSFL již prostějovskému SK nevyšel. Frýdku-Místku vyšla lépe druhá polovina zápasu, kdy dokázali hosté otočit skóre z 1:0 na 1:3, a domů si tak odváží cenné tři body.

Hned v úvodu utkání zatlačili domácí soupeře na jeho polovinu a postupem času získávali převahu. První vážnější střelou se osmělil v 5. minutě Zelenka, který ale pálil mimo. Ani Zbožínkův centr o pár minut později nenašel kýženého adresáta, trestný kop Papouška si cestu do sítě také nenašel. Nakonec se ale přece jenom domácí prosadili. Po krásné kombinační akci, kterou začal přihrávkou Zatloukal, se míč dostal ke Kazárovi, ten odcentroval a míč doplachtil až k Pavlíkovi, který se střelou k tyči nemýlil. I hosté v závěru poločasu několikrát zahrozili, ale Bureš si s oběma pokusy Taliána poradil.

Do druhého poločasu došlo k osudovému střídání, odcházejícího Peška nahradil Mozol, který režíroval obrat zápasu. Ze začátku to ještě nevypadalo na nějaký problém, Prostějov dál útočil, konkrétně Papoušek se dostal do veliké šance ve vápně. Jeho pokus ale gólman Hlaváč zlikvidoval a přišla 65. minuta, kdy se po sólové akci prosadil Mozol. A o pět minut později to byl opět právě on, kdo přidal po přečíslení další branku. Po této neblahé události vrhl trenér František Jura veškerou možnou sílu Prostějova do útoku. To se mu vymstilo 4 minuty před koncem zápasu, kdy se po jednom z mnoha brejku prosadil Slavomír Molnár a upravil skóre na konečných 1:3. 1. SK Prostějov - MFK Frýdek-Místek 1:3.

Perlička na závěr: příliš sportovního chování, i přes nadpůrměrný výkon, neprojevil hostující gólman Hlaváč. Již za nepříznivého výsledku pro Prostějov neustále pokřikoval na fanoušky a opakovaně provokoval…

1. SK Prostějov - MFK Frýdek-Místek 1:3 (1:0)Branky: 29. Pavlík - 65. a 70. Mozol, 86. MolnárSestava 1. SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Hunal (56. Mazouch), Zbožínek, Kazár - Hirsch, Pavlík, Zelenka, Papoušek (79. Dostál) - Machálek, Zatloukal, Trenér: František JuraSestava MFK Frýdek-Místek: Hlaváč - Švrček, Wozniak, Literák, Prokeš - Talian, Staněk, Foerster (65. Teplý) Pešek (46. Mozol) - Molnár, Neubert (55. Chýlek)Trenér: Milan DuhaRozhodčí: Černý - Ogrodník, TomanecŽluté karty: Mazouch - Švrček, TeplýDiváci: 1040-vil-

Poslat nový komentář