Prostějov smetl Žďár, 1.SK stále drží čelo tabulky

Prostějov smetl Žďár, 1.SK stále drží čelo tabulky
ilustrační foto

 

Dnes se v Prostějově na stadionu Za Místním nádražím odehrálo 7. kolo Moravsko Slezké fotbalové ligy mezi Prostějov a Žďárem nad Sázavou. Neboli první proti poslednímu v tabulce. Pod dohledem předsedy FAČR Miroslava Pelty se hrálo přesně podle očekávání. Žďár odjel s debaklem 0:4 a Prostějov je dál v čele tabulky.

 

 

Prostějov potvrdil roli favorita hled v 8. minutě po přesné střele Pospíšila do šibenice, 1:0. Neuběhlo ani 5 minut a už bylo skóre 2:0 pro domácí. V 11. minutě si Papoušek postavil míč na roh a do brány míč nasměřoval hlavičkou Mazouch. V 17. minutě se ještě domácí dostali do šance, u zakončení byl znovu Mazouch, ale jeho střelu chytil golman hostí Pometlo. Ve 35. minutě utkání dostal žlutou kartu Turek hrající za Žďár. O 5 minut později se do další šance dostal Hirch, který ale po centru Papouška jen těsně minul bránu. Po prvním poločase tedy bylo na světelné tabuli skóre 2:0 pro domácí.

Hosté hned v úvodu druhého poločasu vystřídali, místo Hlouše jde na hřiště Šindelka. V 60. minutě vytáhl rozhodčí znovu žlutou kartu, tentokrát je adresovaná Žďárskému Šanderovi za faul na Papouška. Poté přišel přímý kop, kterým ale Papoušek trefil tyč. Následoval roh a po hlavičce Pospíšila se stav utkání změnil na 3:0. V 77. minutě střídal Prostějov, Papouška nahradil Svozil. O pár minut později střídali i hosté Němec uvolnil místo na střídačce Vackovi. V 80. minutě dal další gól Pavlík, po chybě brankáře Pometly, 4:0. Po tomto gólu ještě střídal domácí Hunal, jehož místo zaujal Hloch. V závěru ještě vystřídali hosté Maška za Nedvěda, ale ani tento tah jim nepřinesl alespoň gól.

 

Sestavy:

1. SK Prostějov: Bureš - Kazár, Hunal, Pavlík, Krejčíř - Papoušek, Zelenka, Mazouch, Hirsch - Pospíšil, Machálek Trenér: František Jura FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: Pometlo - Šandera, Šinelka, Heide, Vacek, Turek, Chmelíček, Pohanka, Malínek, Mašek, Doležel Trenér: Petr Nedvěd Rozhodčí: Fojt - Julínek, Podány

Diváci: 640

-red-

 

Poslat nový komentář