Prostějov ubránil tři body v Rosicích

Prostějov ubránil tři body v Rosicích
ilustrační foto

Nakonec velmi dramatické bylo dnešní utkání mezi Rosicemi a Prostějovem. Hráči 1. SK zvládli skvěle první půli a vytvořili se čtyřbrankový náskok. Po poločase ale začali domácí tlačit a zdramatizovali zápas třemi vstřelenými brankami. Naštěstí si závěr prostějovští hráči pohlídali stejně tak jako tříbodový zisk. Stále tak mají shodný počet bodů s Třincem a od první příčky je dělí pouze rozdíl skóre.

Na začátku utkání se oba týmy spíše oťukávaly a hrálo se převážně ve středu hřiště. Do vetší šance se dostal akorát Machálek, kterého jeho spoluhráči uvolnili do samostatného úniku. Vzniklou situaci ale skvěle vyřešil domácí gólman Lengál, který vyběhl a na Machálka si počkal. Ve 13. minutě už se ale Machálek prosadil. Přešel přes několik obránců na křídle a tentokrát už nedal Lengálovi šanci. I druhá branka Prostějova, o dvě minuty později, byla stejného ražení. Machálek opět utekl po pravém křídle a bezmocného gólmana prostřelil. Zaskočení domácí se vůbec nedokázali orientovat po hřišti a toho využil v dalším přečíslení Hanáků Papoušek, který zakončoval do prázdné branky. První větší šance Slovanu přišla až ve 31. minutě kdy po rychlé kombinaci zakončoval Malata. Jeho střelu ale stihnul Bureš vyškrábnout na roh. Hned vzápětí mohl přidat čtvrtou branku Papoušek, ale stejně jako Malatovu střelu na druhé straně, vyškrábl tenhle pokus Lengál na roh. Nakonec tak čtvrtou branku Prostějova přidal až těsně před poločasem Zbožínek, když nakopnutý centr krásně uklidil hlavou do brány.

Po poločase mohl definitivně pohřbít domácí Pospíšil, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo Lengála překonat. Iniciativa se poté začala mírně přelévat na stranu domácího Slovanu. Velkou „zásluhu“ na tom mělo i vyloučení Bureše, který vyinkasoval červenou kartu. V oslabení začali Hanáci dostávat jeden gól za druhým. Nejprve se hned ze standartky kopané po Burešově kartě trefil Živný. O tři minuty později snížil z přímého kopu Malata. No, a když pak přidal Malata z penalty další gól, začala opravdová mela. Rosice vrhli veškeré síly do útoku a hosté měli co dělat aby jednobrankový náskok udrželi. Nakonec se jim to ale podařilo a odváží si tak tři body domů do Prostějova. FC Slovan Rosice – 1.SK Prostějov 3:4.

Sestavy:

FC Slovan Rosice: Lengál - Lukáš, Vítámvás, Mičko, Lang, Jukl, Malata, Selinger, Živný, Demeter, Krhut

1. SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Zbožínek, Kazár, Papoušek, Machálek, Pospíšil, Zelenka, Mazouch, Hirsch, Pavlík

-vil-

Poslat nový komentář