1.SK opustil Papoušek, příprava začne 17. ledna

1.SK opustil Papoušek, příprava začne 17. ledna
ilustrační foto

Bez větších změn zatím probíhá zimní přestávka v třetiligovém klubu 1. SK Prostějov. Trenér František Jura má k dispozici takřka kompletní kádr, až na jednu výjimku – hvězdného záložníka Petra Papouška. „Dostal nabídku trénovat ligový dorost Slovanu Liberec. Petrova volba byla jasná, chce se věnovat trenéřině a podobná šance se neodmítá,“ vysvětlil generální sportovní manažer a trenér František Jura.

Žádné další změny však prostějovský trenér v kádru nepředpokládá. „Se všemi hráči, kterým končila smlouva, se nám podařilo dohodnout na dalším působení. S Tomášem Hunalem ani smlouvu nemáme, stačí nám podání ruky. Smlouvu prodloužil i Pavel Krejčíř,“ dodal Jura s tím, že klub usiluje o příchod dvou talentovaných mladíků do 21 let, kteří prošli mládežnickými nejvyššími soutěžemi. Zatím však v jejich případě není nic hotovo.

Zimní přípravu zahájí 1.SK ve čtvrtek 17. ledna, od následujícího pondělí pak bude trénovat čtyřikrát týdně a 13. února odjede na soustředění do Luhačovic. Mezitím má František Jura v plánu i několik přípravných zápasů se soupeři zvučných jmen, druholigovými týmy Znojma, Chrudimi a Čáslavi. „Prvního soupeře přivítáme v Olomouci, u dalších dvou pak bude hostovat,“ doplnil s dodatkem, že klub letos neplánuje účast na žádném zimním turnaji.

(zkl)

Poslat nový komentář