Kiwanisté vyhlásili fotografickou soutěž

Kiwanisté vyhlásili fotografickou soutěž
ilustrační foto

„Děti kolem nás“ je název fotografické soutěže, kterou pořádá Kiwanis klub Prostějov. Soutěž je otevřená všem, omezení se týká pouze věku – autorovi fotografie musí být nad 15 let. Nultý ročník ocení nejlepší snímky a ty pak budou jako putovní výstava ke shlédnutí v místech, kde Kiwanis kluby působí. 

Kiwanis je nezisková, dobrovolná a výběrová celosvětová organizace, která se aktivně zaměřuje na pomoc a podporu dětí ze sociálně slabších rodin, nadaných či postižených, nebo i jinak handicapovaných. Podporuje například dětská oddělení nemocnic a dětské domovy. Je to sdružení lidí, kterým nejsou děti, jež se dostaly do svízelných životních situací, lhostejné. Na území Čech a Slovenska je 23 klubů a 1 klub junior. 

Soutěž je vypsaná ve třech tématických oblastech: Dítě v nouzi - emotivně zachycené situace a momenty v životě dítěte v nesnázích, Nová šance pro dítě – emotivně zachycený okamžik pomoci pro dítě v nějaké nesnadné životní situaci, Setkání generací – emotivně zachycený a vyjádřený citový vztah věkově rozdílných generací a jedinců. 

Přihláška včetně propozic soutěže je ke stažení na stránkách www.kiwanis.cz. Vyhodnocení soutěže provede odborná porota v první polovině dubna. Vyhlášení výsledků pak proběhne v pátek 25. května  na slavnostní vernisáži v rámci XI. Konvence Distriktu Česká republika a Slovenská republika v Prostějově. V každé kategorii a v každé tematické oblasti bude vyhodnocena a odměněna trojice  nejúspěšnějších autorů a to hodnotnými a praktickými cenami. Z vybraných a oceněných snímků bude uspořádaná výstava v Galerii Metro 70 v Prostějově, která bude otevřena zhruba jeden měsíc. Poté bude výstava instalována i v dalších místech České a Slovenské republiky.

(jap)

Poslat nový komentář