Skok z vrcholků hor pod mořskou hladinu v kině Metro 70

Skok z vrcholků hor pod mořskou hladinu v kině Metro 70
Tomáš Melichárek při závěrečné úpravě fotografií před vernisáží.

Od středy 7. prosince až do 28. ledna můžete ve foyer kina Metra vidět výstavu fotografií.

Známí prostějovští potápěči a fotografové Tomáš a René Melichárkovi vystavují od středy 7. prosince své snímky tajuplného podmořského světa v Galerii Metro 70. Spolu s nimi se na expozici podílí i jejich „žák“ Robert Šobr. 

„S fotoaparátem jsem začal kamarádit už jako teenager. Stejně jako s mořskými hlubinami. Otec byl nejen potápěčský nadšenec, ale i výcvikový komisař tehdejší československé armády. Oba jsme se s bráchou potápěli už od mládí,“ prozradil Tomáš Melichárek, kterému se moře a potápění stalo i životním povoláním. Vede úspěšnou potápěčskou školu a prodejnu výstroje.

Krásy z mořských hlubin přiblížili všichni tři protagonisté výstavy milovníkům moře i zarytým suchozemcům už na řadě výstav. V Galerii Metro 70 měl Tomáš Melichárek první výstavu už před pěti lety. Se svými fotografiemi se zúčastnil několika přehlídek a festivalů. Na Minifestivalu UW fotografie Brno 2008 získal jeho snímek „Divadlo“ v konkurenci jednapadesáti autorů hlavní cenu Grand Prix a titul Mistr města Brna v amatérské UW fotografii. Navíc získala jeho fotografie „Listopad 1“ také Cenu prezidenta festivalu. Úspěšnou výstavu absolvoval před časem i ve vstupní hale prostějovské nemocnice, jejíž vernisáž byla impozantní díky účasti Stevea Lichtaga a herce Petra Rychlého, byla jedinečná svým charitativním zaměřením. Vydražená fotografie přispěla prostějovské nemocnici. Letos získal Tomáš Melichárek 2. místo na mezinárodní přehlídce fotografií v Tachově se snímkem „Krokodýl mořský.“

René a Tomáš Melichárkovi spolu s Robertem Šobrem vystavují v Galerii Metro 70 své unikátní snímky z podmořského světa v exotických lokalitách jako je Kuba, Filipíny, Indonézie, Egypt.  Skvělé snímky mohou návštěvníci kina Metro 70 shlédnout až do 28. ledna 2012.     

(jap)     

Poslat nový komentář